Яйца в чашка от бутер тесто
Необходими продукти:
- 1 лист бутер тесто (размразено)
- 3 супени лъжици краве масло
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 10 яйца
- 1/4 чаена чаша сметана
- 3/4 чаена чаша сос Алфредо
- 1 чаена чаша настъргано сирене „Колби” или швейцарско сирене
Начин на приготвяне:
Нарежете тестото на 9 квадрата, следвайки линиите, по които е било сгънато тестото.
Обърнете тава за мъфини с дъното нагоре и притиснете около чашките правоъгълниците. Печете на 200 градуса за 5-6 минути, докато чашките станат златисти.
Изчакайте да се охладят за 3 минути, преди да ги издърпате от формите, след което изстудете напълно на стайна температура.
Използвайте 1 лъжица масло и намажете с нея тавичка. Поръсете с пармезан и оставете настрана.
В голяма купа комбинирайте яйцата със сметаната и разбийте, за да се получи пяна.
Разтопете останалите 2 супени лъжици масло в тиган и изпържете яйцата на ниска температура (те не трябва да са напълно сготвени). Свалете от котлона и сипете Алфредо соса.
Напълнете кошничките с яйцата и сложете в приготвената тавичка. Подправете със сол и пипер и върху яйцата сложете от настърганото швейцарско сирене. Запечете за 20 минути, докато тестото стане напълно готово, а яйцата станат златисти.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ОЛ НУТРИШЪН ЯЙЧЕН БЯЛ ПРОТЕИН 510 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР 32015
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на фазан
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
- Яйце на токачка
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Гълъбово яйце
- Патешко яйце
Коментари към Яйца в чашка от бутер тесто