Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Яйца в чашка от бутер тесто

Яйца в чашка от бутер тесто

Яйца в чашка от бутер тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лист бутер тесто (размразено)
  • 3 супени лъжици краве масло
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • 10 яйца
  • 1/4 чаена чаша сметана
  • 3/4 чаена чаша сос Алфредо
  • 1 чаена чаша настъргано сирене „Колби” или швейцарско сирене

Начин на приготвяне:

Нарежете тестото на 9 квадрата, следвайки линиите, по които е било сгънато тестото.

Обърнете тава за мъфини с дъното нагоре и притиснете около чашките правоъгълниците. Печете на 200 градуса за 5-6 минути, докато чашките станат златисти.

Изчакайте да се охладят за 3 минути, преди да ги издърпате от формите, след което изстудете напълно на стайна температура.

Използвайте 1 лъжица масло и намажете с нея тавичка. Поръсете с пармезан и оставете настрана.

В голяма купа комбинирайте яйцата със сметаната и разбийте, за да се получи пяна.

Разтопете останалите 2 супени лъжици масло в тиган и изпържете яйцата на ниска температура (те не трябва да са напълно сготвени). Свалете от котлона и сипете Алфредо соса.

Напълнете кошничките с яйцата и сложете в приготвената тавичка. Подправете със сол и пипер и върху яйцата сложете от настърганото швейцарско сирене. Запечете за 20 минути, докато тестото стане напълно готово, а яйцата станат златисти.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноХранене при...НовиниАнкетиВидеоАлт. медицинаДиети