Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сусамени питки с овче сирене и колбас

Сусамени питки с овче сирене и колбас

от 24 юли 2018г., обновено на 25 юли 2018г.
Сусамени питки с овче сирене и колбас - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

  • 1,200 килограма брашно
  • 1 чаена лъжица захар
  • 3 яйца
  • 200 грама заквасена сметана
  • 1 чаена чаша вода
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 2 чаени лъжици сол
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 чаена чаша зехтин
  • кубче прясна мая


За плънката:

  • 300 грама овче сирене (може да замените с бяло саламурено краве)
  • 300 грама колбас (с чесън)

За покритието:

  • 2 супени лъжици гроздов сироп
  • 300 грама сусамови семена


Начин на приготвяне:

Разтворете захарта и маята в малко топла вода.

В голяма купа смесете заквасената сметана с прясното мляко, добавете маята, яйцата и 2 чаени лъжица сол. Изсипете и пресятото с бакпулвера брашно и започнете да разбивате с миксер, като постепенно наливате зехтина. След 5-8 минути трябва да получите меко, не лепкаво тесто. Ако е необходимо, използвайте още малко брашно.

Оформете тестото като топка, сложете в купа, покрийте с капак или кърпа и оставете за 30-60 минути на топло място.

Докато втаса, пригответе плънката.

Намачкайте с вилица овчето сирене, колбаса нарежете на дребни кубчета, след което смесете двата продукта.

Върнете се към тестото. Разделете го на 30 равни части (около 80 грама всяка) и направете топчета.

Разточете ги във вид на кръгове с диаметър 10-12 сантиметра и в средата на всеки сложете по една супена лъжица от плънката. Затворете я, сгъвайки тестото от двете страни към центъра, образувайки "шев" на мястото, където се съединяват.

Смесете гроздовия сок с чаша вода и в тази течност потопете питките. След това ги оваляйте в семената и подредете в тава, покрита с лист алуминиево фолио или пергамент.

С остър нож направете напречни разрези по повърхността на питките, които изпечете за около 20-25 минути при температура на фурната от 200 градуса.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyamki.com

Още по темата:
  • Кашкавалена пита със сирене и лук Кашкавалена пита със сирене и лук
  • Бързи сиренки Бързи сиренки
  • Пита с лук, сирене и ябълка Пита с лук, сирене и ябълка
  • Питка със сирене Питка със сирене
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

Коментари към Сусамени питки с овче сирене и колбас

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сусамени питки с овче сирене и колбас
    www.framar.bg 
    на 04 December 2025 в 13:04
    Коментирайте "Сусамени питки с овче сирене и колбас"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
  • Погача за прощъпулник
  • Бързи питки без месене
  • Рулца от тортила питка с апетитка
  • Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
  • Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
  • Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
  • Турски питки Поача
  • Тутманик
  • Пърленки с прясно мляко и сирена
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна ИрландияНевиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

от 04 дек 2025г.Прочети повече
Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата сиСамотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

от 03 дек 2025г.Прочети повече
Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е боленЕдин на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

от 03 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 34 дни, 2 часа

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 43 дни, 22 часа и 13 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СТРАСТНА РОЗА С АРОМАТ НА ЧЕРВЕНА РОЗА 150 гр.

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС XII/2025 НИКОЛАЙ АЛЕКСИЕВ

РЕВАЛИД РЕВИТАЛИЗИРАЩ ШАМПОАН 250 мл

ПРИМЛАЙФ ФЕРОФОЛИК капсули * 30

ПРОКСЕЛ ПОТЕНТ капсули * 60 НАТУРФАРМА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЧАЙ ФИЛТЪР ДЕМИР БОЗАН * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:59:38

ДИМЕКС сироп 125 мл СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:52:21

A37 Коклюш

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:51:34

Детска градина "Пролет", с. Бяла река

Коментар на: Христина Боранова от 04 дек 2025г. в 08:49:13

Д-р Милка Салджийска

Коментар на: Златомира Табакова от 04 дек 2025г. в 02:55:42
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival