Сусамени питки с овче сирене и колбас
Необходими продукти
За тестото:
- 1,200 килограма брашно
- 1 чаена лъжица захар
- 3 яйца
- 200 грама заквасена сметана
- 1 чаена чаша вода
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 чаени лъжици сол
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 чаена чаша зехтин
- кубче прясна мая
За плънката:
- 300 грама овче сирене (може да замените с бяло саламурено краве)
- 300 грама колбас (с чесън)
За покритието:
- 2 супени лъжици гроздов сироп
- 300 грама сусамови семена
Начин на приготвяне:
Разтворете захарта и маята в малко топла вода.
В голяма купа смесете заквасената сметана с прясното мляко, добавете маята, яйцата и 2 чаени лъжица сол. Изсипете и пресятото с бакпулвера брашно и започнете да разбивате с миксер, като постепенно наливате зехтина. След 5-8 минути трябва да получите меко, не лепкаво тесто. Ако е необходимо, използвайте още малко брашно.
Оформете тестото като топка, сложете в купа, покрийте с капак или кърпа и оставете за 30-60 минути на топло място.
Докато втаса, пригответе плънката.
Намачкайте с вилица овчето сирене, колбаса нарежете на дребни кубчета, след което смесете двата продукта.
Върнете се към тестото. Разделете го на 30 равни части (около 80 грама всяка) и направете топчета.
Разточете ги във вид на кръгове с диаметър 10-12 сантиметра и в средата на всеки сложете по една супена лъжица от плънката. Затворете я, сгъвайки тестото от двете страни към центъра, образувайки "шев" на мястото, където се съединяват.
Смесете гроздовия сок с чаша вода и в тази течност потопете питките. След това ги оваляйте в семената и подредете в тава, покрита с лист алуминиево фолио или пергамент.
С остър нож направете напречни разрези по повърхността на питките, които изпечете за около 20-25 минути при температура на фурната от 200 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyamki.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Сусамени питки с овче сирене и колбас