Супа с шунка и сирене Чедър

Необходими продукти:
- 230 грама шунка, нарязана на кубчета
- 1 1/2 чаени чаши сирене чедър, настъргано
- 1/2 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 1 голям морков, обелен и нарязан
- 1 скилидка чесън, пресована
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 1/4 чаена чаша мляко
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици масло
- сушен магданоз и сирене чедър за поръсване
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера разтопете маслото на средно силен огън.
- Задушете лука и моркова за около 5 минути, докато омекнат.
- Добавете чесъна и след близо 30 секунди поръсете с брашното. Разбъркайте добре.
- Бавно залейте с бульона и оставете супата да заври.
- Намалете силата на котлона и добавете нарязаната шунка. Варете около 2-3 минути.
- Прибавете млякото и сиренето и бъркайте, докато сиренето се разтопи напълно.
- Сервирайте супата гореща, поръсена със сирене чедър и магданоз.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовУРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Супа от коприва с картофи
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Козето сирене – особено полезна храна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Запечено сирене с лук и домати
Коментари към Супа с шунка и сирене Чедър