Сандвич Монте Кристо с шунка и топено сирене

Необходими продукти:
- 4 филийки хляб
- 1 голямо яйце /или 2 малки/
- 1 супена лъжица мляко
- 4 резенчета топено сирене /или кашкавал по избор/
- шунка, нарязана на тънко
- 1-2 супени лъжици масло, безсолно
- 2 чаени лъжички майонеза
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- Леко разбийте яйцата, млякото и солта в дълбока чиния.
- Намажете 2 от филийките хляб с майонеза.
- Върху тях разпределете шунката и топеното сирене, покрийте с другите 2 филийки хляб и леко притиснете надолу.
- Разтопете маслото в тиган на среден огън.
- Потопете сандвичите от всяка страна в яйчената смес, след което ги поставете в тигана.
- Пържете от всяка страна за около 3 минути до златисто кафяв цвят, като притискате с решетъчна лъжица.
- Сервирайте сандвичите топли.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата от маслини, сирене и чушки
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Италианско сирене Пекорино (видовe)
- Панирани хапки от козе и крема сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Сирене в лозови листа на скара
- Бързо студено предястие от шунка и кашкавалено масло
Коментари към Сандвич Монте Кристо с шунка и топено сирене