Сандвич Монте Кристо с шунка и топено сирене
Необходими продукти:
- 4 филийки хляб
- 1 голямо яйце /или 2 малки/
- 1 супена лъжица мляко
- 4 резенчета топено сирене /или кашкавал по избор/
- шунка, нарязана на тънко
- 1-2 супени лъжици масло, безсолно
- 2 чаени лъжички майонеза
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- Леко разбийте яйцата, млякото и солта в дълбока чиния.
- Намажете 2 от филийките хляб с майонеза.
- Върху тях разпределете шунката и топеното сирене, покрийте с другите 2 филийки хляб и леко притиснете надолу.
- Разтопете маслото в тиган на среден огън.
- Потопете сандвичите от всяка страна в яйчената смес, след което ги поставете в тигана.
- Пържете от всяка страна за около 3 минути до златисто кафяв цвят, като притискате с решетъчна лъжица.
- Сервирайте сандвичите топли.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Вкусни идеи за весели сандвичи
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Сандвич Монте Кристо с шунка и топено сирене