Супа от печени картофи със сметана, крема сирене и бекон

Необходими продукти:
- 500 грама нарязани на кубчета картофи
- 3 супени лъжици нарязан ситно лук
- 5-6 чаени чаши пилешки бульон
- 2 супени лъжици краве масло
- 50 грама крема сирене
- 50 грама заквасена сметана
- 50 грама настърган чедър
- 1-2 чаени чаши прясно мляко
- 80 грама препечен бекон
- сол и черен пипер
- 1 стрък зелен лук за гарнитура
Начин на приготвяне:
Намаслете тавичка и сложете картофите с лука. Запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Охладете и пресипете зеленчуците в купа.
Налейте сгорещен бульон, добавете останалото масло и пасирайте до хомогенност. Прибавете сметаната, крема сиренето, чедъра, сол и черен пипер според вкуса. Разбийте отново и добавете прясното мляко.
Бъркайте до еднородност на съставките и разсипете сместа в купички. Гарнирайте с препечения бекон и украсете с нарязан пресен лук. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.livinglocurto.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Тутманик
- Картофени усмивки
- Картоф
- Полезни свойства на пресните картофи
Коментари към Супа от печени картофи със сметана, крема сирене и бекон