Супа от киселец с пушено пиле
Необходими продукти:
1/2 пиле за сваряване на бульон
1/4 пушено пиле
2 яйца
1 чаена чаша консервиран киселец (ако използвате пресен, първо го попарете)
1 голяма глава лук
1 морков
100 грама корен целина
2 картофа
1 супена лъжица олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте пилето, сложете в тенджера и залейте с 1,2 литра вода. Поставете съда на котлона. Обелете моркова, лука и целината. Нарежете целината и половината морков на едри парчета, които сложете в тенджерата при пилето. Добавете и 1/2 глава лук, без да нарязвате. Щом водата заври, отстранете образувалата се пяна, подсолете на вкус и оставете месото да се вари със зеленчуците в продължение на 40 минути. След това прецедете готовия бульон.
Останалия лук нарежете на полукръгчета. Половината морков първо нарежете на кръгчета, от които след това изрежете цветчета или друга фигура с помощта на подходяща формичка.
Сгорещете лъжица олио и в него запържете лука. Прибавете морковените фигурки.
Сложете бульона на котлона. Обелете картофите, нарежете на кубчета и ги изсипете във врящия бульон.
5-7 минути по-късно сложете запържените лук и морков.
Сварете яйцата твърдо, пушеното пилешко нарежете на малки парчета.
Щом картофите се сварят, добавете киселеца и пушеното пиле.
Поднесете супата с нарязаните сварени яйца.
Добър апетит!
Снимки: vasabi.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Супа от жълт грах с чесън
Коментари към Супа от киселец с пушено пиле