Ризото с киселец

Необходими продукти:
150 грама нарязан киселец
1,5 литра топъл зеленчуков бульон
5 супени лъжици зехтин
1 глава лук
1 стрък целина
380 грама ориз (Арборио)
80 грама масло
50 грама пармезан или кашкавал
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в подходящ съд, изпържете нарязаните на ситно лук и целина в продължение на около 5-6 минути, докато омекнат.
Добавете ориза и оставете да се приготвя до прозрачност на зърната, като разбърквате. Налейте 2 черпака от бульона и отново разбъркайте, оризът трябва да поеме течността. След това сложете и останалия бульон, той също трябва да се поеме от ориза.
20 минути по-късно, когато това стане, свалете съда от котлона и прибавете киселеца, маслото и настъргания пармезан/кашкавал към останалите продукти.
Разбъркайте енергично с помощта на дървена лъжица, докато се получи кремообразна консистенция. Подправете на вкус и може да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
НовЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СИНУПО ФОРТЕ + БОСВЕЛИЯ капсули * 20
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Киселец - полезни свойства и противопоказания
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Ориз
- Бърз чипс от пармезан
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Ризото с киселец