Супа от киселец, коприва и зелен лук
Необходими продукти:
3 картофа
киселец и коприва на вкус
пилешко месо
пилешки бульон според количеството коприва и киселец, което ще използвате
връзка зелен лук
1 яйце
дафинов лист
няколко зърна черен пипер
1 глава лук
заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Сварете бульон от месото, като добавите дафинов лист, нарязаната глава лук, сол и черен пипер на вкус. Добавете обелените и нарязаните на малки кубчета картофи.
Измийте киселеца, копривата попарете с вряща вода. Нарежете ги ситно заедно със зеления лук. Разбийте яйцето с помощта на вилица.
Когато картофите се сварят, в същия съд при бульона прибавете зелените продукти и разбърквайки сложете и яйцето. Когато сместа заври, изключете котлона.
Месото, което остава, нарежете на ситно и може да добавите в супата или използвайте за приготвянето на друго ястие.
Поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовМАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
СИНУМАРК капсули * 10
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
ЧИСТ НОС капсули * 60 ЕСПАРА
ЕСИАК капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Използвайте коприва за предотвратяване на косопада и заздравяване на косата
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Облекчете синузита с лук
- Пилешки дробчета с лук
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
Коментари към Супа от киселец, коприва и зелен лук