Зелена пролетна баница

Необходими продукти:
250 грама готово тесто (замесено с мая)
450 - 500 грама обезмаслена извара
2 скилидки чесън
1 връзка зелен лук (около 150 грама)
1 връзка магданоз (около 100 грама)
150 милилитра сметана с масленост около 15 - 20%
3 яйца
щипка индийско орехче
щипка захар
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно зеления лук и магданоза. Към тях добавете намачкания чесън, изварата, сложете сол и пипер на вкус и разбъркайте всичко добре.
Вземете разглобяема форма за печене (с диаметър 28 см), намажете дъното й с олио. Придайте на тестото форма на кръг и го разпределете във формата, повдигайки по краищата, оформяйки "висока ограда".
Разбийте яйцата, добавете щипка захар, щипка индийско орехче, сол, черен пипер. Налейте сметаната и разбийте всичко за кратко. Разпределете плънката върху тестото и заравнете. Отгоре равномерно разпределете яйчната смес и подвийте краищата навътре.
Сложете баницата да се пече във фурната при 200 градуса за около 1 час.
Изчакайте 10 - 15 минути, преди да я извадите от формата. Вкусна е и топла, и студена.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОЛЕТЕН СНЯГ - САРА ДЖИО - ХЕРМЕС
ШАМПОАН АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
ХЕРБАЛКАН ЗЕЛЕН ОВЕС тинктура 50 мл
МИНСИ НОВ ПЛОСЪК КОРЕМ таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Отглеждане на магданоз
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Магданоз
- Карамелизиран лук с масло и вино
Коментари към Зелена пролетна баница