Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Зелена пролетна баница

Зелена пролетна баница

от 30 юни 2014г.
Зелена пролетна баница - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

250 грама готово тесто (замесено с мая)

450 - 500 грама обезмаслена извара

2 скилидки чесън

1 връзка зелен лук (около 150 грама)

1 връзка магданоз (около 100 грама)

150 милилитра сметана с масленост около 15 - 20%

3 яйца

щипка индийско орехче

щипка захар

черен пипер и сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно зеления лук и магданоза. Към тях добавете намачкания чесън, изварата, сложете сол и пипер на вкус и разбъркайте всичко добре.

Вземете разглобяема форма за печене (с диаметър 28 см), намажете дъното й с олио. Придайте на тестото форма на кръг и го разпределете във формата, повдигайки по краищата, оформяйки "висока ограда".

Разбийте яйцата, добавете щипка захар, щипка индийско орехче, сол, черен пипер. Налейте сметаната и разбийте всичко за кратко. Разпределете плънката върху тестото и заравнете. Отгоре равномерно разпределете яйчната смес и подвийте краищата навътре.

Сложете баницата да се пече във фурната при 200 градуса за около 1 час.

Изчакайте 10 - 15 минути, преди да я извадите от формата. Вкусна е и топла, и студена.

Още по темата:
  • Пай с извара, зелен лук и копър Пай с извара, зелен лук и копър
  • Доматени тефтели със зелен лук и магданоз Доматени тефтели със зелен лук и магданоз
  • Зелена салата Асорти Зелена салата Асорти
  • Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
69.00лв.

МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
17.90лв.

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г

ПРОЛЕТЕН СНЯГ - САРА ДЖИО - ХЕРМЕС
17.95лв.

ПРОЛЕТЕН СНЯГ - САРА ДЖИО - ХЕРМЕС

ШАМПОАН АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
14.00лв.

ШАМПОАН АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.

ХЕРБАЛКАН ЗЕЛЕН ОВЕС тинктура 50 мл
16.70лв.

ХЕРБАЛКАН ЗЕЛЕН ОВЕС тинктура 50 мл

МИНСИ НОВ ПЛОСЪК КОРЕМ таблетки * 60
28.00лв.

МИНСИ НОВ ПЛОСЪК КОРЕМ таблетки * 60

Коментари към Зелена пролетна баница

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Зелена пролетна баница
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 09:08
    Коментирайте "Зелена пролетна баница"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
  • Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
  • Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
  • Ползи и вреди на червения лук
  • Отглеждане на магданоз
  • Пилешки дробчета с лук
  • Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
  • Сос от сирена с прясно мляко и лук
  • Магданоз
  • Карамелизиран лук с масло и вино
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как да принтирам цифровия зелен сертификат за COVID ваксина

преди 1466 дни, 14 часа и 29 мин.

Как се прави компресът с извара?

преди 3114 дни, 20 часа
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 5 дни, 17 часа и 19 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 10 часа

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 19 дни, 16 часа и 51 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 19 дни, 23 часа и 52 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Защо са полезни млякото и млечните продукти? Защо са полезни млякото и млечните продукти?

Защо са полезни млякото и млечните продукти?

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Билки, използвани по време на Гражданската война в САЩ, част 1 Билки, използвани по време на Гражданската война в САЩ, част 1

Билки, използвани по време на Гражданската война в САЩ, част 1

от 26 апр 2018г. Прочети повече
Магданоз – естественият анаболен стимулант Магданоз – естественият анаболен стимулант

Магданоз – естественият анаболен стимулант

от 19 фев 2018г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПЮР НУТРИШЪН КАНДИДА КОМПЛЕКС капсули * 60

БОЧКО ЗАЩИТНО МЛЯКО ПРОТИВ УХАПВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ 100 мл

РЕНЮБИОМ БАЦИЛУС капсули * 30

ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ ВИТИС ДЖУНИЪР 6+

ИЗИВИТ ИЗИФИШОЙЛ ФОКУС таблетки за дъвчене * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 21:34:27

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: В12 от 02 юли 2025г. в 20:39:41

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 20:27:07

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: DOBROMIR SIMOV от 02 юли 2025г. в 19:34:48

АМОКСИКЛАВ филмирани таблетки 875 мг / 125 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 17:28:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival