Доматени тефтели със зелен лук и магданоз

Необходими продукти:
400 грама домати
100 грама зелен лук
2 чаени чаши брашно
100 грама магданоз
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица орегано
1/2 чаена лъжица босилек
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и содата. Смелете (или нарежете на ситно) зеления лук и магданоза, прибавете ги към брашното. Нарежете доматите на кубчета, сложете и тях в купата с останалите продукти, поръсете с орегано и босилек, сол, черен пипер. Разбъркайте всичко до получаването на гъста и лепкава смес.
Сгорещете олио в подходящ съд. Оформете топчета (с мокри ръце) и ги изпържете до ярко оранжев цвят. Готовите тефтели сложете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
Коментари към Доматени тефтели със зелен лук и магданоз