Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз

Необходими продукти:
няколко листа лаваш
200 грама заквасена сметана
1 яйце
500 грама извара (може сирене)
магданоз на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Застелете дъното на тава с хартия за печене. Нарежете листата лаваш на няколко еднакви по размер парчета. Сложете лист от тестото в подготвения съд, намажете го със смес от разбитото яйце и сметаната, разпределете равномерно малко от плънката, направена от намачканата с вилица извара и нарязания магданоз. Покрийте с втори лист тесто, отново сложете плънка, повторете процедурата още 2 пъти и намажете повърхността и страните със сметаново-яйчената смес. По същия начин пригответе няколко банички.
Изпечете във фурната в продължение на около 30 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Магданозът помага при бъбречни проблеми и предпазва от сърдечносъдови заболявания
- Отглеждане на магданоз
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Баница с лук, домати и кашкавал
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
- Баница с майонеза, шунка и кашкавал
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
Коментари към Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз