Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
Необходими продукти:
няколко листа лаваш
200 грама заквасена сметана
1 яйце
500 грама извара (може сирене)
магданоз на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Застелете дъното на тава с хартия за печене. Нарежете листата лаваш на няколко еднакви по размер парчета. Сложете лист от тестото в подготвения съд, намажете го със смес от разбитото яйце и сметаната, разпределете равномерно малко от плънката, направена от намачканата с вилица извара и нарязания магданоз. Покрийте с втори лист тесто, отново сложете плънка, повторете процедурата още 2 пъти и намажете повърхността и страните със сметаново-яйчената смес. По същия начин пригответе няколко банички.
Изпечете във фурната в продължение на около 30 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
ВИРУМИН ДЕХИДРО ФИЛТЪР * 120
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25 MT1425
ПРОМОПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА МАГДАНОЗ + ХРОМ 50 мл
НовАМРИТА ЕКСФОЛИРАЩА КРЕМ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С МАГДАНОЗ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Отглеждане на магданоз
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Ползи от консумацията на извара
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Баница с лапад и сирене
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Сок и отвара от магданоз помагат за отслабване
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз