Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
Необходими продукти:
няколко листа лаваш
200 грама заквасена сметана
1 яйце
500 грама извара (може сирене)
магданоз на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Застелете дъното на тава с хартия за печене. Нарежете листата лаваш на няколко еднакви по размер парчета. Сложете лист от тестото в подготвения съд, намажете го със смес от разбитото яйце и сметаната, разпределете равномерно малко от плънката, направена от намачканата с вилица извара и нарязания магданоз. Покрийте с втори лист тесто, отново сложете плънка, повторете процедурата още 2 пъти и намажете повърхността и страните със сметаново-яйчената смес. По същия начин пригответе няколко банички.
Изпечете във фурната в продължение на около 30 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
БИЛЕ BA ФИТОИЗБЕЛВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ 50 мл
КАЛИВИТА МУЛТИВИТАМИНИ ВИТАЛ ЗА КРЪВНА ГРУПА В таблетки * 90
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ОЧИ 100 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
УРИКЛАР капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш Дина е носталгия по детството и желание за експеримент, потвърдено успешен
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз