Салата от киселец с тиквички, орехи и чесън

Необходими продукти:
- 1/2 млада тиквичка
- 2 скилидки чесън
- 70 грама орехови ядки
- по 2 стръка босилек и магданоз
- връзка киселец
- 2 супени лъжици зехтин
- щипка червен пипер (смлян)
- черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите в сух тиган, тиквичката нарежете на тънки ленти, като използвате нож за белене на зеленчуци.
Стръковете магданоз и босилек накълцайте ситно, а листата киселец нарежете.
Смесете две супени лъжици зехтин с щипка червен пипер, сол и черен пипер на вкус, добавете и намачканите чеснови скилидки.
В салатиера сложете киселеца, магданоза и босилека, подправете ги със соса, който направихте, и поднесете с изпечените орехови ядки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
НовЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СИНУПО ФОРТЕ + БОСВЕЛИЯ капсули * 20
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Киселец - полезни свойства и противопоказания
- Баница с киселец, сметана и чесън
- Кюфтенца от киселец и ориз с плънка от репички и кашкавал
- Топла салата от леща с гъби и киселец
- Запеканка от киселец с гъби
- Три пролетни растения, с които трябва да внимаваме при консумацията им
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко
- Сметанов мус с киселец и репички
- Сметанов сос с киселец
Коментари към Салата от киселец с тиквички, орехи и чесън