Сметанов мус с киселец и репички

Необходими продукти:
- 10 грама желатин
- 2 репички
- 1 супени лъжици захар
- 1 чаени лъжици сол
- 1 връзка киселец
- 120 милилитра течна сметана
Начин на приготвяне:
Измийте киселеца и сложете за минута във вряща подсолена вода, която след това отцедете с помощта на гевгир. Листата смелете с блендер, за да се превърнат в пюре.
Желатина залейте със студена вода, която преди това сте преварили.
В отделен съд налейте 25 милилитра вода, към нея прибавете захарта и солта, поставете върху котлона и нека течността се вари до пълното разтваряне на подправките.
Тогава свалете купичката от огъня и в горещия сироп добавете отцедения от водата желатин. Бъркайте, докато последният се разтвори и добавете пюрето от киселец. Разбъркайте старателно.
Сметаната разбийте на пяна.
Купата със зелената смес поставете на водна баня и добавете разбитата сметана на части, като бъркате старателно през цялото време. Свалете от огъня.
Репичките измийте и нарежете на тънички кръгчета. Подредете няколко от тях по дъното на съдовете за муса, като нека се застъпват, за да образуват цвете.
Разпределете муса, покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника (за около 2-3 часа).
Да ви е вкусно!
Снимки: culinar.club
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
НовЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СТОП НА ХЪРКАНЕТО капсули * 60 ЕСПАРА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- За какво са полезни листата от репички и как да ги приемаме
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Използвайте репички против гъбички и миризма на краката
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
- Киселец - полезни свойства и противопоказания
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко
- Салата от репички, моркови и краставица с канелен дресинг
- Как да премахнем горчивия привкус на репичките
- Кюфтенца от киселец и ориз с плънка от репички и кашкавал
- Салата от киселец с тиквички, орехи и чесън
Коментари към Сметанов мус с киселец и репички