Сметанов мус с киселец и репички
Необходими продукти:
- 10 грама желатин
- 2 репички
- 1 супени лъжици захар
- 1 чаени лъжици сол
- 1 връзка киселец
- 120 милилитра течна сметана
Начин на приготвяне:
Измийте киселеца и сложете за минута във вряща подсолена вода, която след това отцедете с помощта на гевгир. Листата смелете с блендер, за да се превърнат в пюре.
Желатина залейте със студена вода, която преди това сте преварили.
В отделен съд налейте 25 милилитра вода, към нея прибавете захарта и солта, поставете върху котлона и нека течността се вари до пълното разтваряне на подправките.
Тогава свалете купичката от огъня и в горещия сироп добавете отцедения от водата желатин. Бъркайте, докато последният се разтвори и добавете пюрето от киселец. Разбъркайте старателно.
Сметаната разбийте на пяна.
Купата със зелената смес поставете на водна баня и добавете разбитата сметана на части, като бъркате старателно през цялото време. Свалете от огъня.
Репичките измийте и нарежете на тънички кръгчета. Подредете няколко от тях по дъното на съдовете за муса, като нека се застъпват, за да образуват цвете.
Разпределете муса, покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника (за около 2-3 часа).
Да ви е вкусно!
Снимки: culinar.club
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЕВКАЛИПТ пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЯГОДА ЗА ДЕЦА пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЧЕРЕША пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ МЕД И ЛИМОН пастили * 12
СТОП НА ХЪРКАНЕТО капсули * 60 ЕСПАРА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- За какво са полезни листата от репички и как да ги приемаме
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Пъстра салата с червени, лилави картофи и репички
- Пържени репички с чесън
- Рецепти за салати от маруля
- Спанак с нахут и репички
- Салата от репички с царевица и краставици
- Салата от репички, моркови и краставица с канелен дресинг
- Печени репички
Коментари към Сметанов мус с киселец и репички