Кюфтенца от киселец и ориз с плънка от репички и кашкавал
Необходими продукти:
- 100 грама киселец
- 1 сурово и 2 твърдо сварени яйца
- 1/3 чаена чаша ориз
- 8 репички
- 1/2 глава лук
- 7 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица нишесте
- 2 супени лъжици майонеза
- 8 супени лъжици прясно мляко
- олио, кашкавал, сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Оризовите зрънца сварете до готовност.
Репичките измийте, подсушете и нарежете на тънки кръгчета или парчета, които смесете с настъргания кашкавал (от него сложете на вкус).
Сгорещете малко количество олио в тиган и в него запържете сместа за 3-5 минути, подправете с черен пипер и сол.
Двете предварително сварени яйца обелете и сложете в съда на блендер заедно с киселеца, готовия ориз и лука. Смелете тези продукти и към получената маса добавете брашното, нишестето, майонезата, суровото яйце, налейте прясното мляко и подправете.
Разбъркайте старателно всичко, комбинацията ще бъде с консистенция на гъста сметана.
Сгорещете растителна мазнина в подходящ съд и слагайте в него по малко от тестото, като загребвате със супена лъжица. Върху всяка образувала се питка разпределете мъничко от кашкавалената плънка с парченца репички и покрийте отново с тесто.
Веднага обърнете от другата страна и пържете до готовност.
Да ви е вкусно!
Източник: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧИСТ НОС капсули * 60 ЕСПАРА
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЕВКАЛИПТ пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЯГОДА ЗА ДЕЦА пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЧЕРЕША пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ МЕД И ЛИМОН пастили * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- За какво са полезни листата от репички и как да ги приемаме
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Пъстра салата с червени, лилави картофи и репички
- Пържени репички с чесън
- Рецепти за салати от маруля
- Спанак с нахут и репички
- Салата от репички с царевица и краставици
- Салата от репички, моркови и краставица с канелен дресинг
- Печени репички
Коментари към Кюфтенца от киселец и ориз с плънка от репички и кашкавал