Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Кюфтенца от киселец и ориз с плънка от репички и кашкавал

Кюфтенца от киселец и ориз с плънка от репички и кашкавал

Кюфтенца от киселец и ориз с плънка от репички и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама киселец
  • 1 сурово и 2 твърдо сварени яйца
  • 1/3 чаена чаша ориз
  • 8 репички
  • 1/2 глава лук
  • 7 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица нишесте
  • 2 супени лъжици майонеза
  • 8 супени лъжици прясно мляко
  • олио, кашкавал, сол и черен пипер - на вкус

 

Начин на приготвяне:

Оризовите зрънца сварете до готовност.

ориз

Репичките измийте, подсушете и нарежете на тънки кръгчета или парчета, които смесете с настъргания кашкавал (от него сложете на вкус).

Сгорещете малко количество олио в тиган и в него запържете сместа за 3-5 минути, подправете с черен пипер и сол.

репички

Двете предварително сварени яйца обелете и сложете в съда на блендер заедно с киселеца, готовия ориз и лука. Смелете тези продукти и към получената маса добавете брашното, нишестето, майонезата, суровото яйце, налейте прясното мляко и подправете.

тесто

Разбъркайте старателно всичко, комбинацията ще бъде с консистенция на гъста сметана.

брашно

яйца

тесто

Сгорещете растителна мазнина в подходящ съд и слагайте в него по малко от тестото, като загребвате със супена лъжица. Върху всяка образувала се питка разпределете мъничко от кашкавалената плънка с парченца репички и покрийте отново с тесто.

кюфтенца от киселец

Веднага обърнете от другата страна и пържете до готовност.

тесто

Да ви е вкусно!

Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияДиетиЗдравни съветиЛюбопитноБотаника