Спанак на фурна с яйца и заливка от кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм пресен спанак
- 2 яйца
- 80 милилитра прясно мляко
- 20 грама брашно
- 100 грама настърган пармезан
- 50 грама настъргана моцарела
- 60 грама масло
- 1 щипка индийско орехче
- зехтин, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете спанака ситно. В тиган загрейте зехтин и го запържете. След това задушете, подправете със сол и черен пипер. Пресипете сместа в тавичка и чукнете яйцата.
Комбинирайте в купа брашното, млякото, маслото и индийското орехче. Залейте спанака с получената смес и поръсете с пармезана и моцарелата.
Загрейте фурната на 190 градуса и запечете ястието до златиста коричка. Охладете, разрежете, поднесе и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.italianrecipebook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Салати от булгур и спанак
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Зеленчукова запеканка с извара
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
Коментари към Спанак на фурна с яйца и заливка от кашкавал