Спанак на фурна с яйца и заливка от кашкавал

Необходими продукти:
- 1 килограм пресен спанак
- 2 яйца
- 80 милилитра прясно мляко
- 20 грама брашно
- 100 грама настърган пармезан
- 50 грама настъргана моцарела
- 60 грама масло
- 1 щипка индийско орехче
- зехтин, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете спанака ситно. В тиган загрейте зехтин и го запържете. След това задушете, подправете със сол и черен пипер. Пресипете сместа в тавичка и чукнете яйцата.
Комбинирайте в купа брашното, млякото, маслото и индийското орехче. Залейте спанака с получената смес и поръсете с пармезана и моцарелата.
Загрейте фурната на 190 градуса и запечете ястието до златиста коричка. Охладете, разрежете, поднесе и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.italianrecipebook.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХранене при...- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Осем полезни хранителни продукта, които може да бъдат опасни за здравето - 1 част
- Направете си антиоксидантно тиквено смути със спанак
- Заредете се с енергия и настроение с напитка от спанак и кардамон
- Спанакът намалява възпалението при остеоартрит
- Ягодите и спанакът съдържат най-много пестициди, най-малко са открити при авокадото и царевицата
- Листа от спанак ще служат за тъкан на сърдечен мускул
- Спряха продажбата на спанак поради съмнение, че листата му са примесени с татул
- Баница с пресен спанак и зелен лук, по рецепта на Сани
- Зеле, спанак, рукола или салата айсберг? Вие сами изберете!
- 9 лесни начина да подобрите храносмилането си
- Домашна козметика: пролетна маска за лице със спанак и мед
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА