Сочно месо с хрупкава картофена коричка
Необходими продукти:
свинско месо - 800 грама
картофи - 4 броя
яйце - 1
брашно - 2 супени лъжици
олио
сол на вкус
подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото като шницели. Обелените картофи настържете на едро ренде. Отцедете водата от тях, прибавете яйцето, брашното и подправките. С получената смес покрийте месото от всички страни. Изпържете в олио до готовност.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печен свински бут с медена глазура
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с гъби в гювеч
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
Коментари към Сочно месо с хрупкава картофена коричка