Соленки със сирена, семена и ядки

Необходими продукти:
50 грама сирене Гуада
50 грама Камембер
1 яйце
150 грама брашно
100 грама масло
1/2 пакетче бакпулвер
20 милилитра течна сметана с масленост 10%
10 грама шамфъстък
10 грама фъстъци
10 грама сусамови семена
1/4 чаена лъжица смлян бял пипер
1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Нарежете маслото и сирената на малки кубчета. В дълбока купа разбийте яйцата с помощта на вилица.
В съда на блендер изсипете брашното с бакпулвера, прибавете сирената, маслото, подправките и половината от яйцата.
Разбийте, ще се получат трохи, които изсипете върху кухненския плот и от тях замесете тесто. Приберете го в хладилника за 30-60 минути.
През това време подгответе ядките. Нарежете ги ситно и ги смесете със сусама. Може да използвате също мак или кимион на зърна.
Към останалите яйца прибавете течната сметана.
Когато извадите тестото от хладилника, омесете го още веднъж, за да омекне и разточете върху хартия за печете. Пластът да бъде с дебелина около 3-4 милиметра.
Изрежете различни фигурки, използвайки формички за сладки, например. Намажете повърхността им със сместа от яйца и сметана. Поръсете с ядките и семената.
Изпечете соленките във фурната при 180-200 градуса, докато придобият златист цвят.
Добър апетит!
Снимки: chaechka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
СПОРТС ЕНД ХЕЛТ ВИТАМИН B17 капсули * 120
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
ГОРЧИВИ КАЙСИЕВИ ЯДКИ ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
КАЛОРЕКС АПЕТИН течни капсули * 30
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Соленки с масло и кашкавал
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Полезни или опасни са кайсиевите ядки?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Соленки със сирена, семена и ядки