Соленки със сирена, семена и ядки
Необходими продукти:
50 грама сирене Гуада
50 грама Камембер
1 яйце
150 грама брашно
100 грама масло
1/2 пакетче бакпулвер
20 милилитра течна сметана с масленост 10%
10 грама шамфъстък
10 грама фъстъци
10 грама сусамови семена
1/4 чаена лъжица смлян бял пипер
1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Нарежете маслото и сирената на малки кубчета. В дълбока купа разбийте яйцата с помощта на вилица.
В съда на блендер изсипете брашното с бакпулвера, прибавете сирената, маслото, подправките и половината от яйцата.
Разбийте, ще се получат трохи, които изсипете върху кухненския плот и от тях замесете тесто. Приберете го в хладилника за 30-60 минути.
През това време подгответе ядките. Нарежете ги ситно и ги смесете със сусама. Може да използвате също мак или кимион на зърна.
Към останалите яйца прибавете течната сметана.
Когато извадите тестото от хладилника, омесете го още веднъж, за да омекне и разточете върху хартия за печете. Пластът да бъде с дебелина около 3-4 милиметра.
Изрежете различни фигурки, използвайки формички за сладки, например. Намажете повърхността им със сместа от яйца и сметана. Поръсете с ядките и семената.
Изпечете соленките във фурната при 180-200 градуса, докато придобият златист цвят.
Добър апетит!
Снимки: chaechka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЙСИЕВИ ЯДКИ ГОРЧИВИ 150 г СТЕЛ АРГО
ЕТЕРИКА РЕГЕНЕРИРИРАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 22 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
ХЕРБАЛКАН БОЗОЙЛ тинктура 50 мл
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кедър
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
Коментари към Соленки със сирена, семена и ядки