Шоколадови петифури с ядки и ванилия
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1/2 чаена чаша захар
- 4 супени лъжици брашно
- сок от един лимон
- 1/2 чаена чаша ядки
- 50 грама разтопен шоколад + 50 грама настърган за тестото
- 1 чаена лъжица масло
- ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта, добавете сока от лимона и брашното, смесено с ядките, след това настъргания шоколад и накрая разбитите на пяна белтъци. Внимателно разбъркайте всичко и с помощта на сладкарски шприц направете малки формички в тава, застлана с подмазана с масло хартия за печене. Поръсете сладките със захар на пясък и поставете във фурната на средна температура в продължение на около 15 - 20 минути. Оставете петифурите да изстинат и ги слепете две по две със смес от разтопения на парна баня шоколад, маслото и ванилията. Може да полеете с разтопен шоколад и отгоре, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Турски кадаиф с шамфъстък
- Ванилия
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадово-млечен ликьор
- Желиран десерт от извара с праскови
Коментари към Шоколадови петифури с ядки и ванилия