Шоколадови петифури с ядки и ванилия
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1/2 чаена чаша захар
- 4 супени лъжици брашно
- сок от един лимон
- 1/2 чаена чаша ядки
- 50 грама разтопен шоколад + 50 грама настърган за тестото
- 1 чаена лъжица масло
- ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта, добавете сока от лимона и брашното, смесено с ядките, след това настъргания шоколад и накрая разбитите на пяна белтъци. Внимателно разбъркайте всичко и с помощта на сладкарски шприц направете малки формички в тава, застлана с подмазана с масло хартия за печене. Поръсете сладките със захар на пясък и поставете във фурната на средна температура в продължение на около 15 - 20 минути. Оставете петифурите да изстинат и ги слепете две по две със смес от разтопения на парна баня шоколад, маслото и ванилията. Може да полеете с разтопен шоколад и отгоре, ако желаете.
Добър апетит!
Коментари към Шоколадови петифури с ядки и ванилия