Шоколадови петифури с ядки и ванилия
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1/2 чаена чаша захар
- 4 супени лъжици брашно
- сок от един лимон
- 1/2 чаена чаша ядки
- 50 грама разтопен шоколад + 50 грама настърган за тестото
- 1 чаена лъжица масло
- ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта, добавете сока от лимона и брашното, смесено с ядките, след това настъргания шоколад и накрая разбитите на пяна белтъци. Внимателно разбъркайте всичко и с помощта на сладкарски шприц направете малки формички в тава, застлана с подмазана с масло хартия за печене. Поръсете сладките със захар на пясък и поставете във фурната на средна температура в продължение на около 15 - 20 минути. Оставете петифурите да изстинат и ги слепете две по две със смес от разтопения на парна баня шоколад, маслото и ванилията. Може да полеете с разтопен шоколад и отгоре, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Ванилия
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Великденски курабии с масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Шоколадови петифури с ядки и ванилия