Шоколадово-ванилов пудинг с ядки

Необходими продукти:
125 грама захар захар
500 милилитра прясно мляко
3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици какао на прах
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици ванилова захар
ядки (може да използвате също бисквити или вафли, но най-добре е да са ядки)
Начин на приготвяне:
Смесете захарта и брашното в подходящ съд, добавете млякото и сложете на котлона. Изчакайте сместа да кипне и варете за кратко, бъркайки непрекъснато, докато се сгъсти. Свалете от огъня, прибавете разтопеното масло и разбъркайте добре. Разделете сместа на две части и в едната изсипете ваниловата захар, а в другата - какаото. Затоплете двете смеси още малко, за да се сгъстят повече, но бъркайте постоянно, за да не загорят. Смелете орехите (ако използвате бисквити или вафли - натрошете ги или смелете и тях).
Вземете подходящи чаши и разпределете слоеве, редувайки ваниловата смес, орехи, какаовата, следват отново орехи и т. н. Може да поръсите шоколадови пръчици или ядки най-отгоре.
Приберете десерта в хладилника, за да стегне и след това поднесете.
Да ви е сладко!
Коментари към Шоколадово-ванилов пудинг с ядки