Хляб с кашкавал и кедрови ядки
Необходими продукти:
500 грама пшенично брашно
5 грама суха мая
30 грама захар на пясък
5 милилитра растително олио
30 грама кедрови ядки
0,5 чаена лъжица сол
120 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Към брашното прибавете солта, захарта и маята, оформете куп от сухите съставки, в средата направете дупка и в нея налейте вода. Замесете тесто и месете, докато започне да се отлепя от ръцете, след това го намажете с олио.
Сложете в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за около 60 минути. Когато обемът се увеличи 2 пъти, омесете още веднъж и оставете да втаса отново.
Настържете кашкавала.
Разточете готовото тесто и разпределете кашкавала по повърхността. Оформете руло, поръсете с малко кашкавал и кедрови ядки. Направете малки разрези по хляба и сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 - 45 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЮСЛИ ОТ СИБИРСКИ КЕДРОВИ ЯДКИ 250 г VERDE VITA
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА ROUGE 95 мл
ГРИЙН ФАРМАСИ КОПРИНЕН СЕРУМ ЗА СУХИ КРАИЩА 30 мл
ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КЕДЪР 10 мл ЕТЕРИНА
АРТЕМИС БИОРЕНАЛ БИО ЧАЙ филтър * 20
РАДИКА / АУРА МАСЛО ЗА БРАДА И МУСТАЦИ ЛЮБИМА И УХАЖВАНА 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Ливански кедър
- Кедър
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Тутманик
Коментари към Хляб с кашкавал и кедрови ядки