Хляб с кашкавал и кедрови ядки

Необходими продукти:
500 грама пшенично брашно
5 грама суха мая
30 грама захар на пясък
5 милилитра растително олио
30 грама кедрови ядки
0,5 чаена лъжица сол
120 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Към брашното прибавете солта, захарта и маята, оформете куп от сухите съставки, в средата направете дупка и в нея налейте вода. Замесете тесто и месете, докато започне да се отлепя от ръцете, след това го намажете с олио.
Сложете в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за около 60 минути. Когато обемът се увеличи 2 пъти, омесете още веднъж и оставете да втаса отново.
Настържете кашкавала.
Разточете готовото тесто и разпределете кашкавала по повърхността. Оформете руло, поръсете с малко кашкавал и кедрови ядки. Направете малки разрези по хляба и сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 - 45 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КЕДЪР 10 мл
МАКЕДА БОТАНИКС КОМПОЗИЦИЯ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА YOGA BALANCE 10 мл
УРИАЖ ТЕРМАЛ КОМПЛЕКТ ХИДРАТИРАЩ БОГАТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл + ХИДРАТИРАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 15 мл
НовЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ EPIC ADVENTURE 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ НАТУРАЛЕН ДУШ ГЕЛ С УД, КЕДЪР И АМБЪР 500 мл
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КЕДЪР 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Тутманик
- Ливански кедър
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Полезни или опасни са кайсиевите ядки?
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Хляб с кашкавал и кедрови ядки