Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с кашкавал и кедрови ядки

Хляб с кашкавал и кедрови ядки

Хляб с кашкавал и кедрови ядки - изображение

Необходими продукти:

500 грама пшенично брашно

5 грама суха мая

30 грама захар на пясък

5 милилитра растително олио

30 грама кедрови ядки

0,5 чаена лъжица сол

120 грама кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Към брашното прибавете солта, захарта и маята, оформете куп от сухите съставки, в средата направете дупка и в нея налейте вода. Замесете тесто и месете, докато започне да се отлепя от ръцете, след това го намажете с олио.

Сложете в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за около 60 минути. Когато обемът се увеличи 2 пъти, омесете още веднъж и оставете да втаса отново.

Настържете кашкавала.

Разточете готовото тесто и разпределете кашкавала по повърхността. Оформете руло, поръсете с малко кашкавал и кедрови ядки. Направете малки разрези по хляба и сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 - 45 минути.

Добър апетит!

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноСнимкиЛайфстайлВидеоНовиниДиетиИнтервютаЛечения