Хляб с кашкавал и кедрови ядки
Необходими продукти:
500 грама пшенично брашно
5 грама суха мая
30 грама захар на пясък
5 милилитра растително олио
30 грама кедрови ядки
0,5 чаена лъжица сол
120 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Към брашното прибавете солта, захарта и маята, оформете куп от сухите съставки, в средата направете дупка и в нея налейте вода. Замесете тесто и месете, докато започне да се отлепя от ръцете, след това го намажете с олио.
Сложете в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за около 60 минути. Когато обемът се увеличи 2 пъти, омесете още веднъж и оставете да втаса отново.
Настържете кашкавала.
Разточете готовото тесто и разпределете кашкавала по повърхността. Оформете руло, поръсете с малко кашкавал и кедрови ядки. Направете малки разрези по хляба и сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 - 45 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ EPIC ADVENTURE 200 мл
ГРИЙН ФАРМАСИ КОПРИНЕН СЕРУМ ЗА СУХИ КРАИЩА 30 мл
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КЕДЪР 10 мл
НУКС КОМПЛЕКТ НУКСЕЛЕНС МЕН АНТИ - ЕЙДЖ ФЛУИД ЗА ЛИЦЕ 50 мл + МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ДУШ ГЕЛ 100 мл
Безплатна доставка за България!РИВАНА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КЕДЪР 10 мл.
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ PRESIDENTE 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Ливански кедър
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Хляб с кашкавал и кедрови ядки