Сос от червен лук със стафиди и кедрови ядки

Необходими продукти:
1 голяма глава червен лук
1 супена лъжица кедрови ядки
2 супени лъжици ябълков оцет
1 супена лъжица стафиди
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица доматено пюре
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука, разрежете главата на две и след това на тънки полукръгчета. Накиснете стафидите в гореща вода за 15 минути, след което отцедете течността.
Загрейте зехтина и в него запържете лука, стафидите и кедровите ядки в продължение на около 1 минута.
Смесете доматеното пюре с ябълковия оцет и внимателно влейте комбинацията в съда с лучената смес (бъркайте непрекъснато). Сложете сол на вкус, разбъркайте добре и оставете соса за кратко на слаб огън, докато придобие консистенция на кетчуп.
С такова апетитно допълнение може да поднесете печено месо, свински шишчета и всякакви месни ястия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовПРАНАРОМ СМЕС ЗА ДИФУЗОР (ДИФУЗЕР) ДЗЕН 30 мл
МАКЕДА БОТАНИКС КОМПОЗИЦИЯ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА YOGA EVERYDAY 10 мл
УРИАЖ ТЕРМАЛ КОМПЛЕКТ ХИДРАТИРАЩ БОГАТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл + ХИДРАТИРАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 15 мл
ЛЬО ШАМО МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА DELUXE 85 мл
БИОНИКЕ DEFENCE MY AGE НОЩЕН КРЕМ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Хлебен пудинг
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Сос Бъфало
- Картофен сос с чесън и лимон
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Сос от червен лук със стафиди и кедрови ядки