Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Сладко-кисело свинско с ананас

Сладко-кисело свинско с ананас

от 15 март 2013г.
Сладко-кисело свинско с ананас - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

350 грама свинско месо

150 грама царевично нишесте

200 грама чушки

500 мл мазнина за пържене

1 см пресен джинджифил

50 грама захар на пясък

1 яйчен жълтък

1 ч. л. сол

130 грама консервиран ананас

20 мл растително олио

30 мл оризов оцет

50 грама кетчуп

соев сос

Начин на приготвяне:

Разцепете месото с помощта на нож така, че да получите широко и плоско парче (може да нарежете на кубчета, ако желаете). След това го начукайте, нарежете на равни ивици, а тях - на квадрати. Добавете към нарязаното месо жълтъка, соев сос, 1 с. л. нишесте, малко вода, задължително посолете, разбъркайте добре и оставете в продължение на половин час да се маринова.

Нарежете чушките и ананаса на еднакви квадрати предварително.

Оваляйте маринованото месо в нишестето (100 грама) и отърсете, за да падне излишното количество. След това изпържете в добре нагорещена мазнина (около 190 градуса). Не пържете дълго, разбърквайте и внимавайте парчетата да не се слепят. Когато месото придобие златист цвят, трябва да го извадите от олиото и да го оставите на решетка или подходяща хартия, за да се отцеди от излишната мазнина. Отново изпържете в нагорещеното олио за много кратко - такова двойно пържене ще запази свинското сочно, при това с хрупкава коричка. Оставете да се отцеди още веднъж.

Сосът се приготвя по следния начин: нарежете джинджифила на сламки и го запържете в нагорещен тиган, в който сте сложили малко растително олио. Прибавете чушките и запържете за кратко. Когато спрат да "пукат" (цвърчат), сложете ананаса и запържете леко и него. Сега трябва да действате още по-бързо: налейте в тигана оцета, разбъркайте; добавете захарта, бъркате; после кетчупа и пак се разбърква. Сгъстете соса с нишестето, разтворено във вода (1:1), необходими са 1-2 ч. л. Изсипете месото в тигана, разбъркайте и свалете от котлона. Това е всичко.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Свинска супа с ориз Свинска супа с ориз
  • Рецепти за свинска пача чорба Рецепти за свинска пача чорба
  • Свински хапки с чили и круши Свински хапки с чили и круши
  • Печен свински бут с чесън и лимон Печен свински бут с чесън и лимон
5.0/5 1 оценка

Коментари към Сладко-кисело свинско с ананас

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сладко-кисело свинско с ананас
    www.framar.bg 
    на 01 July 2025 в 14:07
    Коментирайте "Сладко-кисело свинско с ананас"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
  • Маринована свинска пържола
  • Свински пържоли с билков сос на тиган
  • Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
  • Пържено свинско с мащерка и домати
  • Печено свинско със сос от череши и вино
  • Свинско в бира със сусамово масло
  • Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
  • Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
  • Свински пържоли с топено сирене и майонеза
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 116 дни, 16 часа и 29 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2034 дни, 1 час и 50 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 3 дни, 22 часа и 18 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 5 дни, 14 часа и 59 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 17 дни, 21 часа и 51 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 18 дни, 4 часа и 52 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

от 01 фев 2024г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ ЗА КОСА (С ОТМИВАНЕ) ПРИ ПРОГРЕСИВЕН КОСОПАД 150 мл

ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ (ЗА РАСТЕЖ И ПЛЪТНОСТ) 150 мл

МУРАКОЛ ПРОТЕКТ прах 360 г

ЛЯТОТО НА ЛЪЖИТЕ

НЕСТЕРИЛНИ ЛАТЕКСОВИ РЪКАВИЦИ С ПУДРА АЛДЕНА L * 100 бр.

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АДЕМТА 400 мг стомашно-устойчиви таблетки 400 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 13:03:29

K83.1 Запушване на дуктус холедохус

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 13:01:48

РОАКУТАН капсули 20 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 12:46:00

ФУНГОКАП капсули 150 мг * 3

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 12:43:49

ФЕМОВИТА ФОРТЕ ДЕН И НОЩ капсули * 30 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 12:42:59
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival