Сладки сиренки с пудра захар

Необходими продукти:
за тестото
- 450 грама бяло брашно
- половин кубче жива мая
- 200 милилитра топло прясно мляко
- 4 супени лъжици захар
- 2 яйца
- щипка сол
- 4 супени лъжици зехтин
за пълнежа
- 500 грама сирене
- 1 яйце
- 140 грама захар
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1 супена лъжичка лимонов сок
- щипка сол
- 70 грама стафиди
- 1 яйце за разбиване
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното и активирайте маята в топлото мляко. Прибавете захарта, солта и в отделен съд разбийте яйцата със зехтина. Комбинирайте течните съставки и налейте към брашното. Разбъркайте с помощта на шпатула и замесете меко тесто.
Оставете го да втаса. През това време натрошете сиренето, добавете яйцето, захарта, ванилията, солта и лимоновия сок в купа. Разбийте с миксер докато продуктите се смесят, прибавете стафидите и разбъркайте. Разделете тестото на равни части, разточете квадрати и в средата на всеки сложете от плънката.
Завийте краищата две по две и ги слепете с помощта на разбитото яйце. Направете всички по този начин, подредете в застлана с лист пергамент тава и глазирайте. Загрейте фурната на 180 градуса, запечете за 40 минути, охладете и подредете в поднос. Поръсете с пудра захар и предложете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: whereismyspoon.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Запечена франзела със сирене и чесън
- Салата със смокини, синьо сирене и ядки
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Сладки сиренки с пудра захар