Скумрия на фурна с ядки и сос винегрет
Необходими продукти:
- 4 скумрии
- 8 домата
- 1 голяма глава лук
- няколко стръка мащерка
- 10 грама белени слънчогледови семки
- 10 грама кедрови ядки
- 20 грама орехи
- 20 грама бадеми
- сол и черен пипер на вкус
- оцет
- зехтин
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте, подсушете рибата и загрейте фурната на 200 градуса. Изплакнете доматите и лука, нарежете ги на филийки и подредете в намаслена тава. Поръсете със сол, черен пипер и мащерка.
Запечете зеленчуците за 10 минути, а след това прибавете и рибата. Смесете и смелете ядките на едро, добавете зехтин, оцет, сол и черен пипер.
Глазирайте рибата и зеленчуците със соса, печете го готовност. Поднесете ястието, гарнирано със зеленчуци и сос винегрет.
Добър апетит!
Източник: www.cocinaland.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Печена скумрия в буркан
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
Коментари към Скумрия на фурна с ядки и сос винегрет