Салата Винегрет с лук и кисело зеле
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица захар
- 2 глави червено цвекло (средно големи)
- сол
- 100 грама грах от консерва
- 200 грама кисело зеле
- 3 средни по размер картофа
- голяма глава кромид
- 3 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Измийте цвеклото и картофите, сварете ги до готовност поотделно. Когато се охладят, обелете и нарежете на дребни кубчета. Обелете и нарежете ситно и лука.
Отцедете киселото зеле от сока, накълцайте зеленчука на ивици с дължина около 3 сантиметра и сложете в купа. Прибавете цвеклото, картофите, граха и кромида.
Смесете олиото, ябълковия оцет и захарта. С тази комбинация овкусете салата, поръсете с черен пипер, сол, разбъркайте и сервирайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Коментари към Салата Винегрет с лук и кисело зеле