Винегрет с горчица
Необходими продукти:
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно (около 2 супени лъжици)
- 1 малка скилидка чесън, смачкана
- 2 чаени лъжици горчица
- 3 супени лъжици бял винен оцет
- 1 супена лъжица вода
- 3/4 чаена чаша зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Лука, чесъна, горчицата, оцета и водата комбинирайте в купичка. Бъркайте непрекъснато и на тънка струя сипете зехтина. Ако искате, може да сложите всички продукти в бурканче с плътна капачка и да го разклатите енергично, за да се комбинират.
Накрая подправете на вкус и използвайте дресинга за различни салати. По желание, може съхранявате винегрета до 2 седмици в хладилник.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Коментари към Винегрет с горчица