Скумрия на фурна с мариновано цвекло
Необходими продукти:
за рибата:
- 3 риби скумрия, почистени
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 глава лук, нарязан на кръгчета
- 25 грама корен джинджифил, наситнен
- 3 чаени лъжички черен сусам, печен
- 3 чаени лъжички зелен лук, наситнен
за червеното цвекло:
- 500 грама червено цвекло (сварено или печено), нарязано на тънки кръгчета
- 1 дафинов лист
- 100 грама мед
- 150 милилитра червен винен оцет
- 1 супена лъжица зърна черен пипер
- 125 милилитра вода
за дресинга:
- 2 чаени лъжички уасаби
- 100 грама крем фрайче
Начин на приготвяне:
Кипнете 125 милилитра вода, в която сложете дафиновия лист, меда, винения оцет и зърната черен пипер. Свалете от котлона и оставете сместа да
изстине напълно. Изсипете охладената течност в буркан заедно с цвеклото и охладете за една нощ.
На следващия ден мариновайте със соев сос скумрията за 20 минути.
Пригответе дресинга, като смесите крема фрайче с уасабито и подправки на вкус.
Включете фурната на висока температура да загрява.
Намазнете тавичка и запечете скумрията, обърната с кожата нагоре, до готовност.
Сервирайте изпечената риба с маринованото цвекло, лука на кръгчета, джинджифила, наситнения зелен лук и препечените сусамови семена.
Приятен апетит!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
- Печена скумрия в буркан
- Предястие от мраморна скумрия с орехи, моркови и лук
- Някои видове риба могат да навредят на здравето ни
Коментари към Скумрия на фурна с мариновано цвекло