Сиренки с чесън и червен пипер

Необходими продукти:
300 грама бутер тесто без мая
100-150 грама сирене
2 супени лъжици натурално кисело мляко
1 супена лъжица гъста заквасена сметана
1 скилидка чесън
50 грама кашкавал
малко смлян червен пипер
лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
Размразете тестото и го разточете.
Натрошете сиренето в купа и към него прибавете киселото мляко и сметаната.
Сложете малко смлян червен пипер (и други подправки, ако желете) и ситно нарязаната скилидка чесън.
След това изсипете настъргания кашкавал и разбъркайте всичко старателно.
Нарежете тестото на широки ивици, върху които разпределете плънката.
Оформете рула, прищипете краищата им, намажете повърхността с прясно мляко и подредете в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Надупчете тестото с помощта на вилица и изпечете в загрята до 180 градуса фурна, докато сиренките се зачервят.
Поднесете ги с резени лимон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Сиренки с чесън и червен пипер