Бързи бутер кифлички с пилешко месо, крема сирене и чесън
Тези кифлички са идеални за семейно парти, събиране с приятели или бърза закуска. Приготвят се изключително лесно, с малко продукти и ще ви заситят за дълго време. Може да използвате сухото пилешко месо, останало от предишната вечер - така ястието става още по-изгодно.
Необходими продукти:
- 1 пакетче крема сирене (125 грама)
- 1/2 чаена лъжица сух чесън (на прах)
- 1/2 чаена чаша пилешко филе (предварително сварено)
- 2 броя бутер тесто (800 грама)
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете крема сиренето с чесъна и бъркайте до получаване на гладка консистенция. Добавете накъсаното пилешко и отново разбъркайте добре.
Разрежете листата бутер тесто на 16 триъгълника. Върху всеки от тях сложете по една чаена лъжичка от сместа и оформете кифлички, притискайки в ъглите, за да не излиза пълнежът.
Застелете дъното на тава с пергамент. Подредете кифличките в нея, оставяйки разстояние помежду им, за да не се слепят, докато се пекат. Поставете тавата във фурната на 250 градуса за около 10 минути. Щом се надуят и придобият приятен апетитен цвят, може да поднесете.
Насладете им се навсякъде и по всяко време!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Бързи бутер кифлички с пилешко месо, крема сирене и чесън