Канелени бутер зайчета
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 15 грама канела
- 2 супени лъжици пудра захар
- за глазурата:
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша пълномаслено кисело мляко
- 1 ампула ванилия
за украса
- захарни топченца
- няколко стафиди за очички
- няколко желирани спагети, зелен цвят
Начин на приготвяне:
В купа смесете захарта, киселото мляко и ванилията. Разбъркайте ги до хомогенност и охладете за 2 часа. Разточете тестото, разрежете на различни по дължина лентички. От тях оформете един по-голям охлюв и два по-малки. Останалите части навийте, така че да получите главички и опашки.
Към охлювите прикрепете останалите части, поръсете с канела, пудра захар и запечете в загряна на 200 градуса фурна до златисто.
След готовност глазирайте зайчетата с млечния крем, поръсете с фигурки, сложете стафидите и поднесете в чиния. Направете тревичка от нарязани желирани спагети и украсете.
Да ви е сладко!
Източник: dish.allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Вити бутер банички с шоколад
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Сладки бутер солети с тахан и мед
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Бутерки с крема сирене и боровинки
- Пица от бутер тесто с маслини, шунка и гъби
Коментари към Канелени бутер зайчета