Канелени бутер зайчета

Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 15 грама канела
- 2 супени лъжици пудра захар
- за глазурата:
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша пълномаслено кисело мляко
- 1 ампула ванилия
за украса
- захарни топченца
- няколко стафиди за очички
- няколко желирани спагети, зелен цвят
Начин на приготвяне:
В купа смесете захарта, киселото мляко и ванилията. Разбъркайте ги до хомогенност и охладете за 2 часа. Разточете тестото, разрежете на различни по дължина лентички. От тях оформете един по-голям охлюв и два по-малки. Останалите части навийте, така че да получите главички и опашки.
Към охлювите прикрепете останалите части, поръсете с канела, пудра захар и запечете в загряна на 200 градуса фурна до златисто.
След готовност глазирайте зайчетата с млечния крем, поръсете с фигурки, сложете стафидите и поднесете в чиния. Направете тревичка от нарязани желирани спагети и украсете.
Да ви е сладко!
Източник: dish.allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Руло с колбас, крема сирене и яйца
- Бутер руло с пушен колбас, кашкавал и горчица
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Вити бутер банички с шоколад
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
Коментари към Канелени бутер зайчета