Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сиренки с масло, чесън, магданоз и кашкавалена коричка

Сиренки с масло, чесън, магданоз и кашкавалена коричка

Сиренки с масло, чесън, магданоз и кашкавалена коричка - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама нискомаслена течна сметана
  • 100 грама масло
  • 1/3 чаена лъжица сол
  • 1/3 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 2,5 чаени чаши вода (количеството е приблизително)
  • 300 грама сирене
  • 4-6 скилидки чесън
  • връзка магданоз
  • 1 яйце + 1 жълтък
  • 50 грама кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Смесете маслото и сметаната, добавете солта, содата, след това водата и брашното. Замесете меко тесто, което не се лепи по ръцете. Приберете го в хладилника, за да се охлади. Когато това стане, разточете под формата на правоъгълник и върху него разпределете плънката, приготвена от натрошеното сирене, накълцаните магданоз и чесън, яйцето (ако сиренето е достатъчно меко, може да не използвате яйце).

сирене

Навийте руло и го разрежете на парчета с дебелина около 2 сантиметра, подредете ги в тава, която първо застелете с лист пергамент.

Намажете повърхността им с жълтъка, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете за около половин час във фурната (градусите да са 180).

сиренки

Готовите сиренки са вкусни и топли, и охладени, а при тяхното разчупване се усеща приятен аромат на магданоз.

сиренки

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: izuminka.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниДиетиСпорт