Сиренки с масло, чесън, магданоз и кашкавалена коричка

Необходими продукти:
- 200 грама нискомаслена течна сметана
- 100 грама масло
- 1/3 чаена лъжица сол
- 1/3 чаена лъжица сода бикарбонат
- 2,5 чаени чаши вода (количеството е приблизително)
- 300 грама сирене
- 4-6 скилидки чесън
- връзка магданоз
- 1 яйце + 1 жълтък
- 50 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Смесете маслото и сметаната, добавете солта, содата, след това водата и брашното. Замесете меко тесто, което не се лепи по ръцете. Приберете го в хладилника, за да се охлади. Когато това стане, разточете под формата на правоъгълник и върху него разпределете плънката, приготвена от натрошеното сирене, накълцаните магданоз и чесън, яйцето (ако сиренето е достатъчно меко, може да не използвате яйце).
Навийте руло и го разрежете на парчета с дебелина около 2 сантиметра, подредете ги в тава, която първо застелете с лист пергамент.
Намажете повърхността им с жълтъка, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете за около половин час във фурната (градусите да са 180).
Готовите сиренки са вкусни и топли, и охладени, а при тяхното разчупване се усеща приятен аромат на магданоз.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: izuminka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Мариновано овче сирене с босилек
- Салата със смокини, синьо сирене и ядки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Запечено сирене с лук и домати
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Домати с ориз и сирене
- Тутманик
- Салата от маслини, сирене и чушки
Коментари към Сиренки с масло, чесън, магданоз и кашкавалена коричка