Сиренки с масло, чесън, магданоз и кашкавалена коричка
Необходими продукти:
- 200 грама нискомаслена течна сметана
- 100 грама масло
- 1/3 чаена лъжица сол
- 1/3 чаена лъжица сода бикарбонат
- 2,5 чаени чаши вода (количеството е приблизително)
- 300 грама сирене
- 4-6 скилидки чесън
- връзка магданоз
- 1 яйце + 1 жълтък
- 50 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Смесете маслото и сметаната, добавете солта, содата, след това водата и брашното. Замесете меко тесто, което не се лепи по ръцете. Приберете го в хладилника, за да се охлади. Когато това стане, разточете под формата на правоъгълник и върху него разпределете плънката, приготвена от натрошеното сирене, накълцаните магданоз и чесън, яйцето (ако сиренето е достатъчно меко, може да не използвате яйце).
Навийте руло и го разрежете на парчета с дебелина около 2 сантиметра, подредете ги в тава, която първо застелете с лист пергамент.
Намажете повърхността им с жълтъка, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете за около половин час във фурната (градусите да са 180).
Готовите сиренки са вкусни и топли, и охладени, а при тяхното разчупване се усеща приятен аромат на магданоз.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: izuminka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Козето сирене – особено полезна храна
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Сиренки с масло, чесън, магданоз и кашкавалена коричка