Свинско филе с розов сос

Необходими продукти:
800 гр филе (4 броя)
60 гр масло
1 с. л. олио
125 мл сухо бяло вино
2 с. л. бренди
2 с. л. розов пипер
125 мл сметана
месен бульон
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, прибавете олиото към него и изпечете пържолите (времето определете според вашите предпочитания за месото). Извадете от тигана, затворете в съд и ги запазете топли.
Налейте виното и брендито в тигана и оставете на котлона за около 4 минути или до изпаряването на половината от течността. Прибавете бульона и отново изчакайте да се изпари на половина. Трябва да получите около 125 мл сос.
Смесете розовия пипер (смлян) със соса и сметаната и варете, докато сместа се сгъсти.
Сложете месото в топли чинии, полейте със соса и поднесете със зелена салата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с гъби
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свинско с лапад, ориз и гъби
Коментари към Свинско филе с розов сос