Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско филе с праз и бекон в бутер тесто

Свинско филе с праз и бекон в бутер тесто

Свинско филе с праз и бекон в бутер тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама свинско филе (може да използвате крехко телешко)
  • 10 грама масло
  • 1 сладка чушка
  • бялата част на стрък праз (около 50 грама)
  • 2 парчета бекон (10-20 грама)
  • 1 скилидка чесън
  • 1 лист бутер тесто (около 300 грама)
  • 1 яйце
  • 30 грама сирене

 

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета с дебелина 1-1,5 сантиметра, начукайте ги леко и изпържете в масло от всички страни до получаването на коричка.

свинско филе

Чушката нарежете на кубчета, които запържете до омекване заедно със ситно нарязаните праз и бекон. Добавете и накълцания чесън.

бекон

Листа бутер тесто разточете тънко (около 5 милиметра). Разрежете го на квадрати със страна 10 сантиметра и всеки намажете с малко разтопено масло. Сложете по парченце месо и от плънката, а най-отгоре поръсете с натрошено сирене.

сирене

Краищата на тестото намажете с белтък и затворете пълнежа, оформяйки банички.

бутер тесто

Повърхността им намажете с яйце и масло, изпечете ги при 200 градуса до готовност.

бутер тесто

свинско филе

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЛайфстайлАнкети