Свинско филе с праз и бекон в бутер тесто
Необходими продукти:
- 200 грама свинско филе (може да използвате крехко телешко)
- 10 грама масло
- 1 сладка чушка
- бялата част на стрък праз (около 50 грама)
- 2 парчета бекон (10-20 грама)
- 1 скилидка чесън
- 1 лист бутер тесто (около 300 грама)
- 1 яйце
- 30 грама сирене
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета с дебелина 1-1,5 сантиметра, начукайте ги леко и изпържете в масло от всички страни до получаването на коричка.

Чушката нарежете на кубчета, които запържете до омекване заедно със ситно нарязаните праз и бекон. Добавете и накълцания чесън.

Листа бутер тесто разточете тънко (около 5 милиметра). Разрежете го на квадрати със страна 10 сантиметра и всеки намажете с малко разтопено масло. Сложете по парченце месо и от плънката, а най-отгоре поръсете с натрошено сирене.

Краищата на тестото намажете с белтък и затворете пълнежа, оформяйки банички.

Повърхността им намажете с яйце и масло, изпечете ги при 200 градуса до готовност.


Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с гъби
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
Коментари към Свинско филе с праз и бекон в бутер тесто