Свинско филе с кашкавал, орехи и зеленчукова гарнитура
Необходими продукти:
- 4 свински филета по 150-170 грама всяко парче
- 1 килограм картофи
- 750 грама моркови
- 5 супени лъжици зехтин
- 50 грама масло
- 1 супена лъжица кафява захар
- 50 грама кашкавал
- 2 супени лъжици галета
- 75 грама орехови ядки
- 30 грама пресен розмарин
- 5 големи стръка копър
- по 1 чаена лъжица сушени и стрити джоджен, риган, босилек и чубрица
- сол, черен пипер
- форма за печене с размери 22 х 30 сантиметра
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пресния розмарин, 2/3 от него наситнете (използвайте само листата), а останалото оставете за украса на готовото ястие.
Измийте картофите, обелете ги и нарежете едро. Морковите също обелете и ги нарежете на дебели кръгчета.
Включете фурната на 175 градуса.
Смесете зеленчуците и розмарина в тава, напръскайте ги с три супени лъжици зехтин/олио, разбъркайте. Подправете със сол, черен пипер, добавете кафявата захар и изпечете за около 45 минути, като разбърквате от време на време (не много често).
През това време настържете кашкавала, нарежете орехите и измития пресен копър.
Разтопете кравето масло и го смесете с орехите, кашкавала, копъра, галетата, билките (ригана, босилека, джоджена и чубрицата), сол, черен пипер.
Изплакнете и подсушете филето, изпържете го в 2 супени лъжици зехтин по 2 минути от всяка страна (без да затваряте с капак, за да се образува хрупкава коричка).
Съберете зеленчуците в единия край на съда, а в свободната част подредете месото. Подправете го със сол и смлян черен пипер, поръсете с комбинацията от орехи, подправки и кашкавал, върнете във фурната за още 10 минути при същата температура.
Поднесете с украса от пресен розмарин.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
Коментари към Свинско филе с кашкавал, орехи и зеленчукова гарнитура