Свинско филе със сос от боровинки и малини
Необходими продукти:
за маринатата
- зехтин
- 1 килограм свинско филе
- 4 пресовани скилидки чесън
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- сок и кора от три лимона
- 2 клончета розмарин
- сол и черен пипер на вкус
за соса от боровинки
- 2 супени лъжици масло
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 1 чаена чаша червено вино
- 1/4 чаена чаша портокалов сок
- 2 супени лъжици захар
- 12 пресни малини
- 12 пресни боровинки
Начин на приготвяне:
Направете маринатата като смесите лимоновите кори и сок, чесън, розмарин и горчица. Добавете около 2-3 супени лъжици зехтин, сол, черен пипер и разбъркайте сместа. Разстелете стреч фолио, нарежете и наредете месото, застъпвайки краищата му, намажете с маринатата отвътре и отвън. Завийте на стегнато руло и охладете минимум 6 часа.
Загрейте фурната на 190 градуса, премахнете стреч фолиото и запечатайте рулото от всички страни в сгорещен зехтин. Подправете със сол и черен пипер, прехвърлете го в алуминиев лист и завийте. Запечете филето за 30 минути, изключете фурната и го оставете вътре.
Сгорещете маслото в тиган, сотирайте лука, добавете останалите продукти и намалете мощността на котлона. Оставете соса да къкри на слаб огън докато се сгъсти. Извадете свинското филе, разрежете и поднесете, гарнирано с плодовия сос.
Бон Апети!
Източник: thewanderlustkitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с портокали и горчица
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско в портокал
- Гювечета със свинско, маринован лук, гъби и картофи
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински врат с дюли и червено вино
Коментари към Свинско филе със сос от боровинки и малини