Панирани свински хапки със сусам и сос

Необходими продукти:
- 700 грама свинско месо от бут
- 5 грама кимион
- 5 грама черен пипер
- сол на вкус
за панировката
- 2 разбити яйца
- 2 супени лъжици брашно
- 50 милилитра бира
- щипка сол и щипка захар
за соса
- 2 супени лъжици сладък чили сос
- 20 грама сусам
- 1 мек домат
- 4-5 стръка пресен магданоз
- зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета, сложете го в купа, подправете със сол, черен пипер, кимион и разбъркайте. В друг съд комбинирайте яйцата, брашното, бирата, солта, захарта и бъркайте до получаването на хомогенна паста.
Загрейте зехтин в тиган, потопете месото в пастата, изпържете и от двете страни и отцедете върху кухненска хартия. В същата мазнина добавете нарязан домат, скълцан магданоз и чили сос.
Оставете сместа да заври и охладете. Подредете хапките в плато, гарнирайте ги с получения сос, поръсете със сусам и поднесете топли.
Добър апетит!
Източник: theprimitivepalate.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Желирали хапки с водка и шардоне
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
Коментари към Панирани свински хапки със сусам и сос