Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън

Необходими продукти:
2 - 2,5 килограма свински бут
1 голям морков
5-7 скилидки чесън
1,5 литра нефилтрирана бира
2 супени лъжици растително олио
2 супени лъжици смес от билки за месо
индийско орехче
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре месото, подсушете го и по него направете малки разрези, които напълнете с парченца моркови и чесън. Сложете бута в дълбок съд, залейте с бирата и оставете да се маринова в продължение на 8 - 10 часа. След това извадете месото, подсушете го с кърпа, натрийте със сол и подправки, покрийте и оставете така за час и половина. Не изхвърляйте бирата.
Запържете месото от всички страни в растителната мазнина и го прехвърлете заедно с нея в дълбока форма за печене. Налейте 1 чаена чаша от бирата и поставете във фурната при 180 градуса в продължение на 2 часа. Ако е необходимо, доливайте марината.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с гъби в сметана
- Свинска супа с ориз
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско със сметана и диви гъби
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
Коментари към Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън