Свински медальони в бекон на фурна
Необходими продукти (за 2 порции):
2 парчета свинско филе с дебелина около 2,5-3 сантиметра
2-4 ивици бекон
сол и смлян черен пипер на вкус
зехтин или друго растително олио
Начин на приготвяне:
Поставете решетката на фурната на 11-13 сантиметра височина от дъното. Включете фурната на функция "грил" при температура от 250 градуса.
Филето подсушете добре с помощта на хартия, намажете повърхността с олио или зехтин и поръсете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Увийте месото с ивиците бекон, който закрепете с помощта на клечки за зъби.
Сложете "медальоните" в тавата, може да използвате фолио, ако предпочитате.
Нека се приготвят в продължение на 8 минути. След това обърнете от другата страна и нека месото се пече още около 5 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Свински медальони в бекон на фурна