Зрази от свинско и гъби
Необходими продукти:
750 грама свинско месо
2 глави лук
500 грама пресни гъби
100 мл растителна мазнина
200 мл сметана
50 грама масло
50 грама брашно
1 яйце
1/2 ч. л. смлян червен пипер
магданоз и копър
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на 10 парчета и го начукайте. Запържете нарязания на ситно лук, добавете гъбите (също нарязани на ситно) и задушете, докато не заври. Когато всичко изстине, прибавете нарязаните копър и магданоз, сол, пипер, яйцето и разбъркайте продуктите. С тази плънка напълнете парчетата месо и ги навийте на руло. Рулата сложете в подмазан с мазнина съд и поставете за 30 минути във фурната при 180 градуса.
Пригответе сметанов сос: в 2 с. л. врящ бульон прибавете брашното и маслото, разбъркайте. Оставете да се вари 20 минути, след това сложете сметаната и варете още 10 минути. Прецедете соса, полейте с него рулата и поставете във фурната за 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Ливадна виолетка
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Зрази от свинско и гъби