Макарони със свинско и моцарела
Необходими продукти:
- 400 грама свинско месо
- 2 моркова
- 150 грама грах
- връзка зелен лук (може и по-малко)
- 300 грама макарони
- 200 грама моцарела
- 5 супени лъжици слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Измийте свинското и го нарежете на средно големи парчета, които изпържете в две супени лъжици олио (на силен огън). Налейте малко вода, затворете тигана с капак и задушете месото до готовност. Оставете го да стои под капак, докато приготвяте останалите продукти за ястието.
Обелете морковите и ги нарежете на дълги широки ивици. Бланширайте ги за 2 минути във вряща подсолена вода. След това я отцедете, а зеленчуковите ленти изплакнете със студена вода и оставете да се отцеждат в гевгир.
Сварете макароните, към тях прибавете свинските парченца, граха, ситно нарязания лук и разбъркайте. Подправете на вкус и изсипете в тава.
Добавете лентите моркови при останалите продукти, а по повърхността подредете кръгчета моцарела.
Изпечете пастата със зеленчуци във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Свински врат с дюли и червено вино
Коментари към Макарони със свинско и моцарела