Макарони със свинско и моцарела

Необходими продукти:
- 400 грама свинско месо
- 2 моркова
- 150 грама грах
- връзка зелен лук (може и по-малко)
- 300 грама макарони
- 200 грама моцарела
- 5 супени лъжици слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Измийте свинското и го нарежете на средно големи парчета, които изпържете в две супени лъжици олио (на силен огън). Налейте малко вода, затворете тигана с капак и задушете месото до готовност. Оставете го да стои под капак, докато приготвяте останалите продукти за ястието.
Обелете морковите и ги нарежете на дълги широки ивици. Бланширайте ги за 2 минути във вряща подсолена вода. След това я отцедете, а зеленчуковите ленти изплакнете със студена вода и оставете да се отцеждат в гевгир.
Сварете макароните, към тях прибавете свинските парченца, граха, ситно нарязания лук и разбъркайте. Подправете на вкус и изсипете в тава.
Добавете лентите моркови при останалите продукти, а по повърхността подредете кръгчета моцарела.
Изпечете пастата със зеленчуци във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Паста орзо със зеленчуци
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с домати и лук на фурна
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
Коментари към Макарони със свинско и моцарела