Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони със свинско и моцарела

Макарони със свинско и моцарела

Макарони със свинско и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама свинско месо
  • 2 моркова
  • 150 грама грах
  • връзка зелен лук (може и по-малко)
  • 300 грама макарони
  • 200 грама моцарела
  • 5 супени лъжици слънчогледово олио

 

Начин на приготвяне:

Измийте свинското и го нарежете на средно големи парчета, които изпържете в две супени лъжици олио (на силен огън). Налейте малко вода, затворете тигана с капак и задушете месото до готовност. Оставете го да стои под капак, докато приготвяте останалите продукти за ястието.

Обелете морковите и ги нарежете на дълги широки ивици. Бланширайте ги за 2 минути във вряща подсолена вода. След това я отцедете, а зеленчуковите ленти изплакнете със студена вода и оставете да се отцеждат в гевгир.

Сварете макароните, към тях прибавете свинските парченца, граха, ситно нарязания лук и разбъркайте. Подправете на вкус и изсипете в тава.

Добавете лентите моркови при останалите продукти, а по повърхността подредете кръгчета моцарела.

Изпечете пастата със зеленчуци във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути.

Макарони с месо

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияНовиниДиетиАнкетиЛайфстайл