Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско филе в уиски

Свинско филе в уиски

Свинско филе в уиски - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама свинско филе
  • 10 грама чесън на прах
  • сол и черен пипер
  • 1-2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица брашно
  • 150 милилитра уиски
  • 150 милилитра бяло вино
  • 150 милилитра бульон


Начин на приготвяне:


Нарежете месото на фино и го подправете със смес от чесън на прах, сол, черен пипер и зехтин. Сложете свинското в купа и добавете уиски и бяло вино. Пригответе маринатата от вечерта и на другия ден отцедете месото от сместа.

Загрейте зехтин в тиган, оваляйте месото в брашното и запържете и от двете страни. Отцедете и оставете филето настрана. Към мазнината прибавете брашното и го разредете с останалата марината.

Налейте бульона и бъркайте соса докато се сгъсти. Добавете филето и покрийте с капак. Задушете ястието за 10-15 минути на тих огън, разпределете в порции и поднесете.

Бон Апети!

 

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.juanideanasevilla.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияАнкети