Свинско филе в уиски

Необходими продукти:
- 700 грама свинско филе
- 10 грама чесън на прах
- сол и черен пипер
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица брашно
- 150 милилитра уиски
- 150 милилитра бяло вино
- 150 милилитра бульон
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на фино и го подправете със смес от чесън на прах, сол, черен пипер и зехтин. Сложете свинското в купа и добавете уиски и бяло вино. Пригответе маринатата от вечерта и на другия ден отцедете месото от сместа.
Загрейте зехтин в тиган, оваляйте месото в брашното и запържете и от двете страни. Отцедете и оставете филето настрана. Към мазнината прибавете брашното и го разредете с останалата марината.
Налейте бульона и бъркайте соса докато се сгъсти. Добавете филето и покрийте с капак. Задушете ястието за 10-15 минути на тих огън, разпределете в порции и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.juanideanasevilla.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Свинско филе в уиски