Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско с картофи, тиква и бяло вино

Свинско с картофи, тиква и бяло вино

Свинско с картофи, тиква и бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама свинско месо (най-добре използвайте врат)
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 3 картофа
  • 30 милилитра олио
  • 300 грама тиква
  • 300 милилитра бяло вино
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица смлян червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • други подправки по избор

 

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета, залейте ги с бялото вино и приберете в хладилника за 12 часа. След това го извадете от маринатата, сложете в сух тиган и нека се приготвя, докато се зачерви.

През това време обелете картофите, измийте ги, нарежете на неголеми парчета, залейте с топла вода и оставете да престоят в нея половин час, за да се отдели излишното нишесте. Главите лук и моркова обелете и наситнете.

Едната глава лук изпържете до прозрачност в олиото и тогава добавете свинското. Затворете с капак и нека месото се задушава около тридесет минути на слаб огън.

След това сложете и картофите в съда, а 15 минути по-късно подправете на вкус.

Почистете тиквата от кората и семената, нарежете я едро. Другата глава кромид и моркова задушете, добавете тиквата и нека зеленчуците се приготвят в продължение на 15 минути, като периодично разбърквате и наливате виното. Около 5 минути преди да бъдат напълно готови, сложете чесъна и червения пипер.

Разпределете месото с картофите в чинии, сложете в тях от задушената тиква, поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: queen-time.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимкиДиетиБотаника