Свинско с картофи, тиква и бяло вино

Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо (най-добре използвайте врат)
- 2 глави лук
- 1 морков
- 3 картофа
- 30 милилитра олио
- 300 грама тиква
- 300 милилитра бяло вино
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица смлян червен пипер
- черен пипер
- сол
- други подправки по избор
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета, залейте ги с бялото вино и приберете в хладилника за 12 часа. След това го извадете от маринатата, сложете в сух тиган и нека се приготвя, докато се зачерви.
През това време обелете картофите, измийте ги, нарежете на неголеми парчета, залейте с топла вода и оставете да престоят в нея половин час, за да се отдели излишното нишесте. Главите лук и моркова обелете и наситнете.
Едната глава лук изпържете до прозрачност в олиото и тогава добавете свинското. Затворете с капак и нека месото се задушава около тридесет минути на слаб огън.
След това сложете и картофите в съда, а 15 минути по-късно подправете на вкус.
Почистете тиквата от кората и семената, нарежете я едро. Другата глава кромид и моркова задушете, добавете тиквата и нека зеленчуците се приготвят в продължение на 15 минути, като периодично разбърквате и наливате виното. Около 5 минути преди да бъдат напълно готови, сложете чесъна и червения пипер.
Разпределете месото с картофите в чинии, сложете в тях от задушената тиква, поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: queen-time.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Свинско с картофи, тиква и бяло вино