Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско с гъби и розмарин

Свинско с гъби и розмарин

от 08 ное 2019г., обновено на 14 ное 2019г.
Редактор: Ваня Боянова
Свинско с гъби и розмарин - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама свинско филе
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан
  • 1 и 1/4 чаени лъжички морска сол
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 340 грама микс гъби, едро нарязани
  • 1 чаена чаша праз, нарязан на кръгчета
  • 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
  • 2 супени лъжици краве масло
  • 3/4 чаена чаша инстантна полента
  • 2 супени лъжици + 2 чаени лъжички пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса.

Намазнете с 2 чаени лъжички свинското филе. Разбъркайте в купичка розмарина, 1/2 чаена лъжичка морска сол и черен пипер и овкусете свинското месо. Загрейте тиган на средно висока температура на котлона, след което подредете свинското месо в него и гответе до покафеняване от всичките страни на филето. Преместете тигана във фурна и печете месото до температура в центъра му 62-63 градуса или за около 14-16 минути. Извадете свинското и го сложете на дъска за рязане, като запазите отделилата се мазнина. Оставете месото настрана за 10 минути.

Сложете 4 чаени лъжички зехтин в тигана и сгответе гъбите с 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Разбърквайте често, докато започнат да покафеняват (4-5 минути). Добавете праза и разбърквайте, докато празът омекне (около 6 минути). Сложете 1 супена лъжица краве масло да се разтопи. Отстранете тигана от котлона, сложете пресен магданоз в съда, затворете с капак и оставете настрана.

Пригответе полентата според указанията на пакета, като не добавяте сол и мазнина. Изсипете в горещата полента пармезана, 1 супена лъжица краве масло, 1/4 чаена лъжичка сол и разбъркайте.

Нарежете свинското филе на 12 парчета. Сервирайте по 3 парчета в чиния, гарнирайте с по 1/2 чаша гореща полента и 1/2 чаша от гъбената смес.

Приятен апетит!

Източник:

myrecipes.com

Още по темата:
  • Печен свински бут с медена глазура Печен свински бут с медена глазура
  • Сочно свинско филе с мед, горчица и ароматни подправки Сочно свинско филе с мед, горчица и ароматни подправки
  • Макарони със свинско и моцарела Макарони със свинско и моцарела
  • Печен свински бут с чесън и лимон Печен свински бут с чесън и лимон
5.0/5 1 оценка

Коментари към Свинско с гъби и розмарин

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Свинско с гъби и розмарин
    www.framar.bg 
    на 03 October 2025 в 20:16
    Коментирайте "Свинско с гъби и розмарин"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Печен свински бут с медена глазура
  • Панирани свински пържоли с корнфлейкс
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Свински пържоли с топено сирене и майонеза
  • Задушено свинско със зеленчуци в сметана
  • Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
  • Свинско с лапад, ориз и гъби
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Новородено почина от морбили в канадската провинция АлбъртаНовородено почина от морбили в канадската провинция Албърта

Новородено почина от морбили в канадската провинция Албърта

от 03 окт 2025г.Прочети повече
Защо музикантите изпитват по-слаба болка от останалитеЗащо музикантите изпитват по-слаба болка от останалите

Защо музикантите изпитват по-слаба болка от останалите

от 03 окт 2025г.Прочети повече
Използването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надеждаИзползването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надежда

Използването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надежда

от 03 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 7 дни, 3 часа и 12 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 16 дни, 6 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ОРТОТЕХ ОРТЕЗА ЗА РЪКА СТАНДАРТ V ЛЪЧ M

ЛАБОФЛОРАЛ БАОБАБ капсули * 50 PHYTOMOINSCHER

L - КАРНИТИН капсули 500 мг * 60 ДАНСОН

АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН K2 капсули 200 мкг * 90

ЕКСТРА - С капсули 550 мг * 90 VIRIDIAN

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МЕНТА, ГЛОГ, ВАЛЕРИАНА + МАТОЧИНА таблетки * 60 АРО ЛАЙФ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 18:56:49

ФЛОТЕН капсули * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 18:56:37

МЕНТА, ГЛОГ, ВАЛЕРИАНА + МАТОЧИНА таблетки * 60 АРО ЛАЙФ

Коментар на: Звездица от 03 окт 2025г. в 18:55:53

ФЛОТЕН капсули * 20

Коментар на: Б.С от 03 окт 2025г. в 18:23:28

ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ капсули 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 16:20:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival