Свинско с гъби и розмарин
Необходими продукти:
- 500 грама свинско филе
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан
- 1 и 1/4 чаени лъжички морска сол
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 340 грама микс гъби, едро нарязани
- 1 чаена чаша праз, нарязан на кръгчета
- 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
- 2 супени лъжици краве масло
- 3/4 чаена чаша инстантна полента
- 2 супени лъжици + 2 чаени лъжички пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Намазнете с 2 чаени лъжички свинското филе. Разбъркайте в купичка розмарина, 1/2 чаена лъжичка морска сол и черен пипер и овкусете свинското месо. Загрейте тиган на средно висока температура на котлона, след което подредете свинското месо в него и гответе до покафеняване от всичките страни на филето. Преместете тигана във фурна и печете месото до температура в центъра му 62-63 градуса или за около 14-16 минути. Извадете свинското и го сложете на дъска за рязане, като запазите отделилата се мазнина. Оставете месото настрана за 10 минути.
Сложете 4 чаени лъжички зехтин в тигана и сгответе гъбите с 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Разбърквайте често, докато започнат да покафеняват (4-5 минути). Добавете праза и разбърквайте, докато празът омекне (около 6 минути). Сложете 1 супена лъжица краве масло да се разтопи. Отстранете тигана от котлона, сложете пресен магданоз в съда, затворете с капак и оставете настрана.
Пригответе полентата според указанията на пакета, като не добавяте сол и мазнина. Изсипете в горещата полента пармезана, 1 супена лъжица краве масло, 1/4 чаена лъжичка сол и разбъркайте.
Нарежете свинското филе на 12 парчета. Сервирайте по 3 парчета в чиния, гарнирайте с по 1/2 чаша гореща полента и 1/2 чаша от гъбената смес.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Свинско с гъби и розмарин