Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско с гъби и розмарин

Свинско с гъби и розмарин

от 08 ное 2019г., обновено на 14 ное 2019г.
Редактор: Ваня Боянова
Свинско с гъби и розмарин - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама свинско филе
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан
  • 1 и 1/4 чаени лъжички морска сол
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 340 грама микс гъби, едро нарязани
  • 1 чаена чаша праз, нарязан на кръгчета
  • 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
  • 2 супени лъжици краве масло
  • 3/4 чаена чаша инстантна полента
  • 2 супени лъжици + 2 чаени лъжички пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса.

Намазнете с 2 чаени лъжички свинското филе. Разбъркайте в купичка розмарина, 1/2 чаена лъжичка морска сол и черен пипер и овкусете свинското месо. Загрейте тиган на средно висока температура на котлона, след което подредете свинското месо в него и гответе до покафеняване от всичките страни на филето. Преместете тигана във фурна и печете месото до температура в центъра му 62-63 градуса или за около 14-16 минути. Извадете свинското и го сложете на дъска за рязане, като запазите отделилата се мазнина. Оставете месото настрана за 10 минути.

Сложете 4 чаени лъжички зехтин в тигана и сгответе гъбите с 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Разбърквайте често, докато започнат да покафеняват (4-5 минути). Добавете праза и разбърквайте, докато празът омекне (около 6 минути). Сложете 1 супена лъжица краве масло да се разтопи. Отстранете тигана от котлона, сложете пресен магданоз в съда, затворете с капак и оставете настрана.

Пригответе полентата според указанията на пакета, като не добавяте сол и мазнина. Изсипете в горещата полента пармезана, 1 супена лъжица краве масло, 1/4 чаена лъжичка сол и разбъркайте.

Нарежете свинското филе на 12 парчета. Сервирайте по 3 парчета в чиния, гарнирайте с по 1/2 чаша гореща полента и 1/2 чаша от гъбената смес.

Приятен апетит!

Източник:

myrecipes.com

Още по темата:
  • Задушени свински хапки с лимон и вино Задушени свински хапки с лимон и вино
  • Свинска супа с ориз Свинска супа с ориз
  • Печен свински бут с чесън и лимон Печен свински бут с чесън и лимон
  • Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас
5.0/5 1 оценка

Коментари към Свинско с гъби и розмарин

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Свинско с гъби и розмарин
    www.framar.bg 
    на 20 June 2025 в 08:40
    Коментирайте "Свинско с гъби и розмарин"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свински пържоли с пресни картофи на фурна
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Пържено свинско със стар лук
  • Свинско бон филе с гъби
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Задушени свински хапки с лимон и вино
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2094 дни, 16 часа и 53 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2207 дни, 21 часа и 3 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 6 дни, 16 часа и 23 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 6 дни, 23 часа и 24 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 10 дни, 15 часа и 42 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 11 дни, 15 часа и 7 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДЕПАКИН 57.64 мг/мл сироп 150 мл САНОФИ

ИБУПРОФЕН ПОЛФА таблетки 200 мг * 100

ДАБЪЛ УУД PQQ (ПИРОЛОХИНОЛИН ХИНОН) капсули * 60

НУРОФЕН СТОПКОЛД таблетки * 24

БРИОНИА 200 СН

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Стент на сърцето

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 юни 2025г. в 08:38:22

Стент на сърцето

Коментар на: Galq Arsenova от 19 юни 2025г. в 21:01:57

Д-р Янко Александров Михайлов

Коментар на: Ангелина Симеонова от 19 юни 2025г. в 19:36:55

ЗИЛ Т таблетки * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 юни 2025г. в 18:53:35

ВИТАМИКС ЗА ХРАНОСМИЛАНЕ капсули * 30 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 юни 2025г. в 17:39:53
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival