Свинско с грозде и червено вино
Необходими продукти:
4 свински пържоли по около 120 грама всяка
2 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
1,5 чаени чаши тъмно грозде без семена
2 супени лъжици нарязан лук шалот
1 супена лъжица захар
1/2 чаена чаша червено вино
1 чаена чаша пилешки бульон
2 чаени лъжици нарязан естрагон
1 супена лъжица червен винен оцет
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и смлян черен пипер и го запържете за кратко в нагорещения зехтин от двете страни до образуването на кафеникава коричка (около 6 минути).
Извадете пържолите в купа или чиния и затворете с капак.
Разрежете гроздовите зърна на две части и изсипете в подходящ съд, който поставете на котлона. Три минути по-късно добавете лука, захарта и приготвяйте, докато сладките кристалчета се разтопят. Тогава налейте оцета, минута по-късно виното и нека сместа се вари около 3 минути на силен огън.
Налейте бульона и след 5 минути сложете месото в соса. Когато бъде готово, извадете в чинии, а сосът продължете да варите още около 2 минути, за да се сгъсти. Прибавете към него естрагона и полейте свинското.
Добър апетит!
Снимка: flyingfourchette.com; ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свинско с грозде и червено вино