Свинско със зеленчуци и ябълков сайдер на фурна
Необходими продукти:
- 1,2 килограма свинска рибица
- сол и черен пипер
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 1 морков, нарязан на кубчета
- 2 стръка целина, нарязани на дребно
- 3-4 скилидки чесън, ситно накълцани
- 3/4 чаена чаша ябълков сайдер
- 1/4 чаена чаша ябълков оцет
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 2 супени лъжици доматена паста
- 2 дафинови листа
- 1/2 чаена лъжица сушена мащерка
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее предварително на 150 градуса.
Подправете месото със сол и черен пипер според вашия вкус.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в чугунена тенджера. Запържете в него месото за няколко минути от всяка страна, за да получи хрупкава коричка. Оставете настрана.
Налейте в съда останалия зехтин и изпържете лука, моркова и целината, докато покафенеят. Прибавете чесъна и, когато освободи аромата си, върнете месото в тенджерата. Сипете сайдера, оцета, бульона и доматения сос. Разбъркайте и сложете подправките. Покрийте и печете 3 часа под капак. Не увеличавайте температурата на фурната и не съкраващайте времето, ако искате да се насладите на максимално богато на вкус ястие.
Сервирайте месото със зеленчуците, като го полеете със соса, отделен при печенето.
Ако искате да сгъстите соса, докато е горещ, прибавете в него малко брашно, разтворено във вода, и върнете във фурната за няколко минути, като периодично разбърквате. Друг вариант е да поднесете ястието със сварени намачкани картофи, които ще придадат гъстота на всяка порция.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Свинско със зеленчуци и ябълков сайдер на фурна