Свинско със зеленчуци и бира в гърне

Необходими продукти:
300 грама свинско месо
3 картофа
1-2 моркова
1 глава лук
1 домат
1 литър тъмна бира (количеството е приблизително)
3-4 супени лъжици готварска сметана
100 грама кашкавал
босилек - по желание
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете месото, обелените картофи и морковите на кубчета, домата - на четири части.
Лука накълцайте ситно и изпържете до златисто в нагорещено олио.
Подредете слоеве в гърне: картофи, моркови, месо, лук, домати. Залейте всичко с бирата поставете съда във фурната.
Нека ястието се приготвя в продължение на час при температура от 180 градуса.
10 минути преди да бъде готово, сложете сметаната и подредете парченца кашкавал по повърхността.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Свинско със зеленчуци и бира в гърне