Свинско на фурна с царевица и домати

Необходими продукти:
600 грама свинско филе или по ваш избор
1 килограм домати
350 грама консервирана царевица
3 скилидки чесън
150 грама кашкавал
олио за пържене
1 чаена лъжица захар
сол
черен пипер
босилек
майорана
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета с дебелина 1 см и ги начукайте. Намажете всяко от тях с олио, поръсете с черен пипер, босилек, майорана, нарязан чесън, но не солете. Приберете в хладилник за час. След това изпържете филето в нагорещено олио до образуването на румена коричка.
Нарежете доматите на едри парчета и ги изсипете в олио, в което сте запържили месото, прибавете царевицата и задушете на слаб огън за около 5 минути. Сложете чаена лъжичка захар, черен пипер, сол, разбъркайте и добавете запърженото месо. Поръсете с настърган кашкавал и поставете ястието във фурната за 30 минути при 200 градуса (или до готовност).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с портокали и горчица
Коментари към Свинско на фурна с царевица и домати