Свинско месо с ориз в сметанов сос

Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 500 грама свинско месо за готвене
- сол, черен пипер и кимион според вкуса
- 50 милилитра прясно мляко
- 70 грама заквасена сметана
- 1 чаена чаша ориз
- зехтин за запръжка
- 3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Нарежете месото, сложете го в купа и подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. Добавете няколко капки зехтин и разбъркайте.
Загрейте мазнина в тенджера, запържете ориза за 1 минута и добавете свинското и лука. Разбъркайте, след 3 минути налейте прясното мляко и водата. Гответе ястието на слаб огън за 35-40 минути.
Гарнирайте със сметаната, след като оризът попие течността и разбъркайте. Охладете, разпределете ястието в чинии и поднесете топло, поръсено с черен пипер.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.odelices.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Свинско месо с ориз в сметанов сос