Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън

Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън

от 15 яну 2015г.
Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

900 грама обезкостена свинска плешка

4 чаени чаши (1 литър) пълномаслено прясно мляко

40 грама масло

40 грама прошуто, нарязано на малки кубчета

1 глава лук, ситно нарязана на кубчета

1 намачкана скилидка чесън

сол и черен пипер на вкус

2 дафинови листа

розмарин на вкус

 

Начин на приготвяне:

Отстранете излишните мазнини от месото. Хубаво е да го омотаете с конец за печене, за да запази формата си. Натрийте със сол и черен пипер. Сгорещете млякото и точно преди да заври, свалете съда от котлона.

Разтопете маслото в съда, в който ще приготвяте месото (препоръчително е да използвате такъв с дебело дъно, а не с незалепващо покритие).

Запържете леко прошутото с лука и чесъна, като разбърквате, докато лукът омекне и стане прозрачен. Добавете месото, нека се изпече равномерно, докато хване хубав загар от всички страни.

Лукът и прошутото ще покафенеят и може да залепнат за дъното.

Когато месото се изпече от всички страни, налейте горещото мляко и добавете дафиновите листа.

Оставете да къкри за около 1,5 - 2 часа или докато месото омекне и млякото не само намалее значително, но се пресече, за целта сложете малко лимонов сок или винен оцет.

Проверете готовността на месото с помощта на вилица, тя трябва да излиза лесно след набождане в него. Може да долеете малко горещо мляко в случай, че то намалява твърде бързо. Ако пък остане повече от необходимото, но месото е готово, просто го прехвърлете в друг съд.

Добре е месото да се остави да почива най-малко 10 минути преди нарязване и сервиране.

Може да овкусите и със семена кориандър, риган, босилек или семена копър.

Поднесете със сотирани зеленчуци или хрупкава салата.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Задушени свински хапки с лимон и вино Задушени свински хапки с лимон и вино
  • Свинска супа с ориз Свинска супа с ориз
  • Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас
  • Печен свински бут с чесън и лимон Печен свински бут с чесън и лимон
5.0/5 1 оценка

Коментари към Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън
    www.framar.bg 
    на 13 June 2025 в 08:16
    Коментирайте "Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свински пържоли с пресни картофи на фурна
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Пържено свинско със стар лук
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско бон филе с гъби
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Задушени свински хапки с лимон и вино
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 98 дни, 10 часа и 38 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2015 дни, 19 часа и 58 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 3 дни, 15 часа и 18 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 4 дни, 14 часа и 43 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 6 дни, 20 часа и 6 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 6 дни, 22 часа и 22 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АРОМАНДИСЕ СПАГЕТИ КОНДЖАК И ОРИЗОВО БРАШНО 150 г

АРОМАНДИСЕ ЧАЙ БАНЧА ХОДЖИЧА*18

АДВЕНТ ЛАЙФ КОМБИНИРАН ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ 12в1

АДВЕНТ ЛАЙФ ЛЕНТИ ЗА АНАЛИЗ НА УРИНА 10в1*100

МАТОПАТ БИНТ ЛАСТИЧЕН 12см/4м

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АУГМЕНТИН таблетки 875 мг / 125 мг * 14 GLAXOSMITHKLINE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:53:52

C43.0 Злокачествен меланом на устната

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:51:41

ВАЛИДОЛ таблетки 60 мг * 20 ФАРМАК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:49:41

ДИЙП РИЛИЙФ гел 50 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:49:29

МОНУРАЛ гранули за перорален разтвор 3 г * 2

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:41:02
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival