Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън

Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън

от 15 яну 2015г.
Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

900 грама обезкостена свинска плешка

4 чаени чаши (1 литър) пълномаслено прясно мляко

40 грама масло

40 грама прошуто, нарязано на малки кубчета

1 глава лук, ситно нарязана на кубчета

1 намачкана скилидка чесън

сол и черен пипер на вкус

2 дафинови листа

розмарин на вкус

 

Начин на приготвяне:

Отстранете излишните мазнини от месото. Хубаво е да го омотаете с конец за печене, за да запази формата си. Натрийте със сол и черен пипер. Сгорещете млякото и точно преди да заври, свалете съда от котлона.

Разтопете маслото в съда, в който ще приготвяте месото (препоръчително е да използвате такъв с дебело дъно, а не с незалепващо покритие).

Запържете леко прошутото с лука и чесъна, като разбърквате, докато лукът омекне и стане прозрачен. Добавете месото, нека се изпече равномерно, докато хване хубав загар от всички страни.

Лукът и прошутото ще покафенеят и може да залепнат за дъното.

Когато месото се изпече от всички страни, налейте горещото мляко и добавете дафиновите листа.

Оставете да къкри за около 1,5 - 2 часа или докато месото омекне и млякото не само намалее значително, но се пресече, за целта сложете малко лимонов сок или винен оцет.

Проверете готовността на месото с помощта на вилица, тя трябва да излиза лесно след набождане в него. Може да долеете малко горещо мляко в случай, че то намалява твърде бързо. Ако пък остане повече от необходимото, но месото е готово, просто го прехвърлете в друг съд.

Добре е месото да се остави да почива най-малко 10 минути преди нарязване и сервиране.

Може да овкусите и със семена кориандър, риган, босилек или семена копър.

Поднесете със сотирани зеленчуци или хрупкава салата.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Макарони със свинско и моцарела Макарони със свинско и моцарела
  • Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене
  • Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
  • Рецепти за свинска пача чорба Рецепти за свинска пача чорба
5.0/5 1 оценка

Коментари към Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 01:46
    Коментирайте "Свинско месо в прясно мляко с прошуто и чесън"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско бон филе с гъби
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Пържено свинско със стар лук
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Свински пържоли с топено сирене и майонеза
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 12 часа и 28 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 15 часа и 50 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival