Свинско в бира

Необходими продукти:
600 грама свинско месо
20 мл растителна мазнина
100 грама лук
3 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. смлян червен пипер
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян черен пипер
10 грама кафява захар
200 грама домати
250 мл светла бира
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета с размери около 2-3 см. Отстранете излишната мазнина и ги запържете на силен огън до златисто. Намалете котлона и в същия тиган леко запържете лука, нарязан на тънки полукръгчета. Прехвърлете месото в тенджера с дебели стени, сложете лука, горчицата и подправките. Направете малък разрез на доматите (като кръст), потопете ги за половин минутка във вряща вода и след това обелете. Нарежете меката част на малки кубчета, сложете ги в тенджерата, подсолете, добавете бирата и задушете при затворен капак на тих огън в продължение на час. Месото трябва да бъде меко. Сосът може да сгъстите с 1-2 ч. л. царевично брашно (сложете брашното, разбъркайте и оставете да заври).
Свинското се поднася горещо.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с гъби
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свинско с лапад, ориз и гъби
Коментари към Свинско в бира